Βενετία: Αναβάλλεται το τέλος εισόδου για τους τουρίστες

Βενετία: Αναβάλλεται το τέλος εισόδου για τους τουρίστες

Ο Δήμος της Βενετίας αποφάσισε να αναβάλει για το 2022 την επιβολή τέλους εισόδου για τους τουρίστες, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια αναβολή που στόχο έχει να βοηθήσει να επανεκκινήσει η δραστηριότητα που έχει σταματήσει τελείως.

«Υπό το φως της σημερινής κατάστασης, σε σχέση με την πανδημία της Covid-19, αποφασίσαμε να κάνουμε μια σημαντική κίνηση για να προωθήσουμε την επιστροφή των τουριστικών ροών», δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Μικέλε Ζουίν σε ανακοίνωση.

«Είναι ένα δίκαιο μέτρο που συμβαδίζει απολύτως με τον στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας της πόλης», δήλωσε.

Διευκρίνισε ότι παράλληλα «συνεχίζεται η ανάπτυξη του λογισμικού για τη διαχείριση του συστήματος κρατήσεων» ενόψει της επιβολής του τέλους την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Η Βενετία έχει ερημώσει από τότε που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19, η οποία παρέλυσε τις αερομεταφορές και τον τουρισμό.

Στην Ιταλία, ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 13% του ΑΕΠ και το 15% των θέσεων εργασίας, αλλά η οικονομία στην πόλη των Δόγηδων εξαρτάται ακόμα περισσότερο από αυτό τον κλάδο.

Η Ιταλία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη τον Φεβρουάριο από τον κορονοϊό και έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, με πάνω από 1,3 εκατ. κρούσματα και κοντά 48.000 θανάτους. Η οικονομία της αναμένεται φέτος να καταγράψει τη χειρότερη ύφεσή της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter