Βενετία: Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή που το κρουαζιερόπλοιο συγκρούεται με μικρότερο σκάφος και πέφτει στην προβλήτα

Ένα βίντεο από την στιγμή του κρουαζιερόπλοιο Msc Opera της εταιρίας MSC Cruises στο οποίο επέβαιναν 2.679 επιβάτες προσκρούει σε ένα τουριστικό φέρι και έπειτα στην προβλήτα του λιμανιού της Βενετίας, έρχεται στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο Opera, ύψους 54 μέτρων και μήκους 275 μέτρων, ενώ προσέγγιζε σε ένα τέρμιναλ στο κανάλι της Βενετίας (Giudecca canal) προσέκρουσε στον προβλήτα, αλλά και σε ένα τουριστικό φέρι, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Από την πρόσκρουση πέντε άτομα τραυματίστηκαν ενώ επικράτησε πανικός τόσο στους επιβάτες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, όσο και σε όσους βρισκόντουσαν στην προβλήτα. 

Το κρουαζιερόπλοιο που οδηγείτο στην προβλήτα από ρυμουλκό, έχασε τον έλεγχο λόγω ηλεκτρονικής βλάβης και για αρκετά λεπτά ηχούσε τη σειρήνα του, καθώς εκείνη τη στιγμή η λιμνοθάλασσα ήταν γεμάτη πλεούμενα για ένα παραδοσιακό έθιμο της Βενετίας.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή της πρόσκρουσης

_x000D_
_x000D_

Cruise ship crashing into pier in Venice.