Βενετία: Με αριθμητικό όριο η είσοδος των τουριστών στην πόλη

«Να εγκριθεί αριθμητικό όριο για την είσοδο των τουριστών στην Βενετία», ζητά ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, σε άρθρο του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Πιστεύω στο αριθμητικό όριο. Η Βενετία δεν μπορεί να αντέξει πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό τουριστών την ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι οι ροές πρέπει να ρυθμιστούν με ακριβή τρόπο στα δυο σημεία εισόδου στην Βενετία: την πλατεία Ρόμα και τον σιδηροδρομικό σταθμό», γράφει ο περιφερειάρχης. Παράλληλα θεωρεί ότι ο κάθε επισκέπτης θα μπορούσε να δίνει έναν οβολό για την συντήρηση της πόλης, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι η πρόσβαση στην Γαληνοτάτη πρέπει να συνδεθεί με το εισόδημα το κάθε ιταλού ή ξένου επισκέπτη.

Η παρέμβαση του περιφερειάρχη συνδέεται και με την δημοσιοποίηση εικόνων από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης που δείχνουν τουρίστες ημίγυμνους να κυκλοφορούν στα σοκάκια της Βενετίας, να κοιμούνται στις πλατείες και να βουτάνε στα κανάλια της.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο και στέλεχος της Λέγκα του Βορρά ζητά παράλληλα να μην επιτρέπεται στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να φτάνουν μέχρι την Βενετία και αναφέρει ότι «για το θέμα αυτό, τρία διαφορετικά υπουργεία έχουν ξεκινήσει γραφειοκρατικό πόλεμο». Ο Λούκα Τζάια προτείνει τέλος να θεσμοθετηθεί αυτονομία για την περιφέρεια του Βένετο, στα γενικότερα πλαίσια ενός ομόσπονδου ιταλικού κράτους, με την λογική κυρίως ότι η περιοχή της οποίας προίσταται, έχει δείξει μεγάλη ικανότητα στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Η τελευταία αυτή πρόταση για ομοσπονδοποίηση του ιταλικού κράτους έχει ωστόσο απορριφθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας , πλην της Λέγκας του Βορρά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.