Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Βενεζουέλα: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Μαδούρο

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκανε έναν μικρό ανασχηματισμό της κυβέρνησης χθες, διορίζοντας νέο τσάρο της οικονομίας.

 Σκοπός του νέου υπουργού είναι να επιβλέπει το σοσιαλιστικό σύστημα που καταρρέει στη χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ (Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών) Επίσης διόρισε και νέο υπουργό πετρελαίου για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν δημιουργήσει οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου παγκόσμια.

Η χώρα υποφέρει από τριψήφιο πληθωρισμό, ελλείψεις παραγωγής όπως της σοβιετικής εποχής, και αυξανόμενες διαμαρτυρίες του κόσμου, καθώς και από τον συνδυασμό δυσλειτουργικών κρατικών ελέγχων και χαμηλών τιμών πετρελαίου. Ο Μαδούρο διατείνεται ότι είναι θύμα "οικονομικού πολέμου".

Ο οικονομολόγος Ραμόν Λόμπο, ο οποίος είναι βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα αναλάβει το διπλό ρόλο του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της οικονομίας, αναλαμβάνοντας ως ανώτατος οικονομικός αξιωματούχος της κυβέρνησης.

"Θα αναλάβεις, με ισχυρή πυγμή, την επίβλεψη της οικονομίας", ανακοίνωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό διάγγελμα, περιγράφοντας τον Λόμπο ως ειδικό σε θέματα προϋπολογισμού.

Ο Νέλσον Μαρτίνεζ, ο οποίος ήταν διευθυντής του διυλιστηρίου Citgo στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα αναλάμβει το ρόλο του υπουργού Πετρελαίου. Ο απερχόμενος υπουργός Εουλόγκιο ντελ Πίνιο θα παραμείνει πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA.

Ο υπουργός υπηρετεί παραδοσιακά και ως αντιπρόσωπος της χώρας στον ΟΠΕΚ, όπου η Βενεζουέλα συγκαταλέγεται μεταξύ των σθεναρότερων υπερμάχων της μείωσης παραγωγής πετρελαίου.

Ο Μαδούρο διώρησε επίσης και τον περιφερειάρχη Τάρεκ ελ Αϊσάμι ως νέο αντιπρόεδρο, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Αριστόμπουλο Ιστουρίζ, ο οποίος υπηρέτησε ως υπηρεσιακός αντιπρόεδρος.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.