Βενεζουέλα: Βίντεο – ντοκουμέντο την ώρα που εκρήγνυται το drone στην ομιλία Μαδούρο

Βενεζουέλα: Βίντεο – ντοκουμέντο την ώρα που εκρήγνυται το drone στην ομιλία Μαδούρο

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες μέσω των social media, ένα βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που εκρήγνυται το drone στο Καράκας κατά την ομιλία του Νικολάς Μαδούρο. 

Η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας έγινε την Κυριακή στο Καράκας, με drones που έφεραν εκρηκτικά και πυροδοτήθηκαν κοντά του σε μια στρατιωτική εκδήλωση, που μιλούσε ο ίδιος.

https://www.youtube.com/watch?v=2NJ7ppnIq98

Την ευθύνη ανέλαβε μία μυστήρια οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

Η οργάνωση αυτή φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες ο οποίος ηγήθηκε μιας επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνιο του 2017. Ο Πέρες σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο.

Στόχος της οργάνωσης, σύμφωνα με την ίδια, είναι να ενώσει όλους όσοι αντιτίθενται στην πολιτική του Μαδούρο.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει έξι συλλήψεις ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, λίγο μετά το συμβάν, «έδειξε» ως υπεύθυνο για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, τον Κολομβιανό πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος. Ωστόσο η Κολομβία από την πλευρά της απέρριψε ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες.

Στην ομιλία του μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Μαδούρο έκανε λόγο για πολλές συλλήψεις και εκτός από τον Σάντος κατηγόρησε ανθρώπους που ζουν στις ΗΠΑ. «Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι πολλοί από τους χρηματοδότες (της επίθεσης) ζουν στις ΗΠΑ, στην πολιτεία της Φλόριντα».

«Ελπίζω ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να είναι διατεθειμένος να καταπολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter