Βενεζουέλα: «Δεν θα δεχθούμε καμία εξωτερική παρέμβαση»

Βενεζουέλα: «Δεν θα δεχθούμε καμία εξωτερική παρέμβαση»

Η Ντέλσι Ροντρίγκες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, η οποία εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης, απέρριψε κάθε “εξωτερική παρέμβαση”, ιδίως από τις ΗΠΑ, στην πολιτική κρίση στη χώρα της.

“Για τη διεθνή κοινότητα (…) το μήνυμα είναι σαφές, ξεκάθαρο: εμείς, οι Βενεζουελάνοι, θα επιλύσουμε τη διαμάχη μας, την κρίση μας, χωρίς κανενός είδους εξωτερική παρέμβαση, χωρίς κανενός είδους αυτοκρατορική εντολή”, είπε η Ροντρίγκες στην ομιλία της κατά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Απευθυνόμενη στις ΗΠΑ, που έχουν επιβάλει κυρώσεις στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, η πρόεδρος της Συντακτικής είπε: “Άγρια και βάρβαρη αυτοκρατορία, μην αστειεύεσαι με τη Βενεζουέλα, η Βενεζουέλα δεν αποθαρρύνεται και δεν παραδίδεται ποτέ”.

“Ορκίζομαι να υπερασπιστώ την πατρίδα από κάθε επίθεση ή απειλή”, είπε η 48χρονη νομικός, κρατώντας στα χέρια της μια σημαία της χώρας της και ένα αντίτυπο του Συντάγματος.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση της Συντακτικής Συνέλευσης έγινε σήμερα, παρουσία των 545 μελών της, παρά τις διεθνείς επικρίσεις και το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για διαδηλώσεις στο Καράκας και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter