Βενεζουέλα: Επανέναρξη συνομιλιών ανακοίνωσε η αντιπολίτευση

Βενεζουέλα: Επανέναρξη συνομιλιών ανακοίνωσε η αντιπολίτευση

Συνάντηση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στα Μπαρμπέιντος προανήγγειλε ο επικεφαλής της δεύτερης, Χουάν Γκουαϊδό, με σκοπό την επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών.

Με φόντο το πολιτικό τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί η Βενεζουέλα τους τελευταίους μήνες αντιπρόσωποι της κυβέρνησης του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης της χώρας θα συμμετέχουν σε νέο κύκλο συζητήσεων στη νησιωτική χώρα των Μπαρμπέιντος, όπου το ρόλο του διαμεσολαβητή θα διαδραματίσει η Νορβηγία.

«Ανταποκρινόμενη στη μεσολάβηση του βασιλείου της Νορβηγίας, η αντιπολίτευση θα παρευρεθεί σε συνάντηση με αντιπροσώπους του καθεστώτος σφετεριστών στα Μπαρμπέιντος, για την έναρξη της διαπραγμάτευσης που θα βάλει τέλος στη δικτατορία», σχολίασε ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος, Χουάν Γκουαϊδό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Η ημερομηνία για το νέο κύκλο συζητήσεων δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ το περιβάλλον του Μαδούρο δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, όπως φαίνεται και από το σχολιασμό της είδησης από τον Γκουαϊδό, βρίσκονται στο ναδίρ. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που επιχείρησε η αντιπολίτευση τον περασμένο Απρίλιο, ο πρόεδρος Μαδούρο, ο οποίος συνεχίζει να χαίρει της στήριξης του στρατού της χώρας, αλλά και της Ρωσίας και της Κίνας διεθνώς, έχει εντατικοποιήσει τα πειθαρχικά μέτρα εναντίον των εκπροσώπων της. Πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν χάσει την βουλευτική ασυλία και ορισμένοι εξ αυτών έχουν ήδη συλληφθεί.

Παρότι πρόσφατα δήλωσε ξανά ότι δεν αποκλείει τη χρήση στρατιωτικών ισχύος για την ανατροπή του νυν καθεστώτος, ο Γκουαϊδό, του οποίου η βουλευτική ασυλία έχει επίσης αρθεί, δεν έχει συλληφθεί προς το παρόν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter