Βενεζουέλα: Έτοιμος για συνομιλίες με Τραμπ και συνάντηση με Πούτιν ο Μαδούρο

Βενεζουέλα: Έτοιμος για συνομιλίες με Τραμπ και συνάντηση με Πούτιν ο Μαδούρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και πως θέλει να επισκεφθεί τη Ρωσία για να συναντήσει τον πρόεδρο Ρώσο Πούτιν.

«Ο πρόεδρος Μαδούρο είναι πάντα έτοιμος σε οποιεσδήποτε προτάσεις» δήλωσε ο Αρεάσα σε συνέντευξη του σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, όταν ρωτήθηκε αν είναι εφικτή μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών. 

«Από την πρώτη μέρα της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, ο Μαδούρο έλεγε ότι μεταξύ τους υπάρχουν διαφωνίες και αυτές θα εξακολουθούν να υπάρχουν, ωστόσο αυτές ακριβώς οι διαφωνίες απαιτούν διάλογο, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία», τόνισε ο υπουργός υπενθυμίζοντας ότι ο Τραμπ επανειλημμένα έχει δηλώσει δημόσια για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης.

Ο Αρεάσα είπε ότι ο λόγος που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα μια τέτοια συνάντηση είναι ότι αντιδρά το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου. «Οι ακροδεξιοί ρεπουμπλικάνοι από το περιβάλλον του Τραμπ εμποδίζουν την οποιαδήποτε προώθηση στις σχέσεις μεταξύ του ίδιου και του προέδρου Μαδούρο», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter