Βενεζουέλα: Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτικών μπορεί να αυξηθεί

Βενεζουέλα: Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτικών μπορεί να αυξηθεί

O υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ιβάν Χιλ δήλωσε ότι στη Βενεζουέλα θα φθάσουν και άλλοι Ρώσοι στρατιωτικοί στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών , όπως και ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί που βρίσκονται ήδη στην Βενεζουέλα θα παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί.

«Θα παραμείνουν εκεί, όσο χρειασθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, χωρίς να προσδιορίσει τη χρονική διάρκεια της παραμονής τους και προσέθεσε ότι «ασφαλώς θα αφιχθούν νέες στρατιωτικές αποστολές στο πλαίσιο των συμφωνιών, που έχουν ήδη υπογραφεί».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε, δια της εκπροσώπου του Μαρίας Ζαχάροβα, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε εποικοδομητικές προσπάθειες για την διευθέτηση της κατάστασης στη Βενεζουέλα.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε όλες τις μεσολαβητικές προσπάθειες, οι οποίες βασίζονται σε μια εποικοδομητική προσέγγιση και λαμβάνουν υπ όψιν τις θέσεις των μερών που συμμετέχουν στις εσωτερικές εξελίξεις στην Βενεζουέλα», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter