Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει επίθεση μισθοφόρων κατά του στρατού (Video)

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει επίθεση μισθοφόρων κατά του στρατού (Video)

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε ότι ο στρατός απώθησε μια«τρομοκρατική επίθεση» εναντίον στρατιωτικής βάσης που πραγματοποιήθηκε από «μισθοφόρους», ορισμένοι από τους οποίους εξακολουθούν σήμερα να καταζητούνται.

Η επίθεση αυτή, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο από τους δράστες, ενισχύει τους φόβους για νέες βιαιότητες στη Βενεζουέλα. Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση ενώ οι σχέσεις της με τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ καθίστανται όλο και πιο τεταμένες.

«Μια εικοσαριά μισθοφόροι» επιτέθηκαν πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής σε μια στρατιωτική βάση στη βόρεια Βενεζουέλα, στη Βαλένσια (180 χλμ. δυτικά του Καράκας), εξήγησε χθες το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση ο σοσιαλιστής πρόεδρος, ο οποίος εδώ και τέσσερις μήνες αντιμετωπίζει διαδηλώσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 125 ανθρώπους.

Ο ίδιος απέρριψε τον χαρακτηρισμό στρατιωτική «εξέγερση» για την κίνηση αυτή και έκανε λόγο για μια «τρομοκρατική επίθεση» χρηματοδοτημένη, όπως είπε, από την Μπογκοτά και το Μαϊάμι.

Δύο δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν και οκτώ συνελήφθησαν, δήλωσε ακόμη ο Μαδούρο προσθέτοντας πως η επίθεση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, συγχαίροντας τις ένοπλες δυνάμεις για την «άμεση αντίδρασή» τους.

Ένας αξιωματικός, ο οποίος χαρακτηρίσθηκε λιποτάκτης, περιλαμβάνεται μεταξύ των συλληφθέντων. «Δίνει πληροφορίες», όπως και οι επτά συγκρατούμενοί του, συνέχισε.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να καταζητούν «ένα τμήμα της ομάδας που κατάφερε να πάρει μερικά όπλα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατούμενοι ομολόγησαν πως στρατολογήθηκαν «από μέλη της βενεζουελανής άκρας δεξιάς που βρίσκονται σε επαφή με ξένες κυβερνήσεις».

https://twitter.com/VzlaNotiven/status/894502584932679680

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter