Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ως «προσωρινό πρόεδρο» της χώρας

Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης ως «προσωρινό πρόεδρο» της χώρας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό, ηγέτη αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας.

Λίγο νωρίτερα, ενώπιον χιλιάδων διαδηλωτών στο Καράκας, ο Γκουαϊδό είχε αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας.

Με ανακοίνωσή του, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλο το βάρος της οικονομικής και διπλωματικής δύναμης των ΗΠΑ για να ασκήσει πιέσεις για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Βενεζουέλα» και ενθάρρυνε άλλες κυβερνήσεις στο δυτικό ημισφαίριο να αναγνωρίσουν επίσης τον Γκουαϊδό.

«Σήμερα, αναγνωρίζω επισήμως τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση Τραμπ.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση Τραμπ, Καναδός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Οτάβα σχεδιάζει να αναγνωρίσει και αυτή με την σειρά της τον Γκουαϊδό ως νέο πρόεδρο της χώρας.

Ο Λουίς Αλμάγκρο, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών «συνεχάρη τον Γκουαϊδό, τον σημερινό πρόεδρο της Βενεζουέλας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter