Βενεζουέλα: Προβλήματα από το μπλακ άουτ – Σε επίθεση το αποδίδει ο Μαδούρο

Βενεζουέλα: Προβλήματα από το μπλακ άουτ – Σε επίθεση το αποδίδει ο Μαδούρο

Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέδωσε τη νέα γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που πλήττει τη χώρα σε «ηλεκτρομαγνητική επίθεση», υποσχόμενη ότι οι υπηρεσίες του εθνικού συστήματος ηλεκτρισμού θα αποκατασταθούν «το συντομότερο δυνατόν». 

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται στην περιφέρεια Καρονί (νότια) υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό με σκοπό να προκληθεί ζημιά στο υδροηλεκτρικό σύστημα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες που μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση.

Η πρωτεύουσα Καράκας και πολλές περιοχές της Βενεζουέλας βυθίστηκαν στο σκοτάδι μετά τις 23:41 (ώρα Ελλάδας) λόγω της νέας διακοπής του ηλεκτροφωτισμού, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου· η διακοπή πλήττει μεταξύ άλλων το δίκτυο ύδρευσης, τις δημόσιες μεταφορές και τις τηλεφωνικές συνδέσεις. 

Πλήττονται επίσης περίπου οι μισές από τις 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter που επικαλείται το ίδιο πρακτορείο. Τα φανάρια στο Καράκας έπαψαν να λειτουργούν προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα, όπως και τα αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter