Βενεζουέλα: Σκοτώθηκε σε επιχείρηση ο καταζητούμενος πρώην αστυνομικός Όσκαρ Πέρες

Βενεζουέλα: Σκοτώθηκε σε επιχείρηση ο καταζητούμενος πρώην αστυνομικός Όσκαρ Πέρες

Ο πρώην αστυνομικός Όσκαρ Πέρες, ο οποίος άρπαξε ελικόπτερο της αστυνομίας το περασμένο καλοκαίρι και πέταξε πάνω από το Καράκας ανοίγοντας πυρ εναντίον διάφορων κυβερνητικών κτιρίων, σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων για τη σύλληψή του, μαζί με άλλα έξι μέλη του “τρομοκρατικού πυρήνα” που είχε συγκροτήσει, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας Νέστορ Ρεβερόλ.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο στρατηγός Ρεβερόλ είπε ότι ο 36χρονος Πέρες είναι ένας από “τους επτά τρομοκράτες” που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας τη Δευτέρα.

Μεταξύ των επτά είναι και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τον Ρεβερόλ, άλλα έξι μέλη της οργάνωσης, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, συνελήφθησαν και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστή.

Εξάλλου, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και οκτώ συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του Πέρες, την Δευτέρα. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι είχαν γίνει τα πάντα “προκειμένου να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση”.

Σε μια σειρά βίντεο που ανάρτησε ο Πέρες στο Instagram κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατηγορούσε τις αρχές ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν μολονότι ο ίδιος και οι υποστηρικτές του σκόπευαν να παραδοθούν. 

Μέχρι σήμερα το απόγευμα οι αρχές δεν είχαν διευκρινίσει τι απέγινε ο πρώην αστυνομικός. Λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση του Ρεβερόλ, συγγενείς του Πέρες είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση μια “απόδειξη ζωής”. “Πού κρατάτε τον γιο μου; Τον πιάσατε ζωντανό. Θέλω να τον ξαναβρώ ζωντανό. Χρειάζομαι μια απόδειξη ζωής” έγραψε στο Twitter, τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, η μητέρα του χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό της συζύγου του, Ντάνα Βίβας. Απηύθυνε επίσης έκκληση στους Βενεζουελάνους που, όπως ανέφερε, “είναι μάρτυρες αυτής της αδικίας, αυτής της σφαγής”.

Ο 36χρονος Πέρες, πιλότος ελικοπτέρου και ερασιτέχνης ηθοποιός σε ταινίες δράσης, έγινε γνωστός στις 27 Ιουνίου 2017, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων με αίτημα την παραίτηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Εκείνη την ημέρα πέταξε με ένα ελικόπτερο που είχε κλέψει από την αστυνομία και εκτόξευσε τέσσερις χειροβομβίδες στο Ανώτατο Δικαστήριο ενώ άνοιξε πυρ και εναντίον του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter