Βενεζουελάνος υπουργός σε Τραμπ: Είσαι αλαζόνας και τσαρλατάνος

Βενεζουελάνος υπουργός σε Τραμπ: Είσαι αλαζόνας και τσαρλατάνος

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Χόρχε Αρεάσα, υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, αποκαλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ αλαζόνα και τσαρλατάνο, έπειτα από τις νέες δηλώσεις στήριξης στον Γκουαϊδό αλλά και τα όσα ειπώθηκαν από τον ίδιο κατά του Νικολάς Μαδούρο.

Ο Χουάν Γκουαϊδό βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ούτως ώστε να δρέψει τους καρπούς της ολοένα και ισχυρότερης στήριξης του προέδρου προς το πρόσωπό του. Ο Τραμπ έχει αναφερθεί δεκάδες φορές στο παρελθόν κατά του Νίκολας Μαδούρο, αναγνωρίζοντας επίσης τον Γκουαϊδό ως τον ηγέτη της χώρας.

Για τον Τραμπ, ο Μαδούρο είναι ένας «επικίνδυνος πολιτικός», με τον Βενεζουελάνο πολιτικό να δέχεται τα πυρά του Αμερικανού προέδρου και από το Κονγκρέσο. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου διεμήνυσε στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι η «αρπάγη της τυραννίας» του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο «θα τσακιστεί», υποδεικνύοντας την ίδια στιγμή στο ακροατήριό του την παρουσία του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό.

Πάντως, ο Χόρχε Αρεάσα, υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, δεν δίστασε να κάνει ανοιχτή παρέμβαση, κατηγορώντας τον Τραμπ για επικίνδυνη ρητορική στα θέματα της Βενεζουέλας. «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας αλαζόνας τσαρλατάνος. Προσβάλει και επιδεικνύει ασέβεια προς τον βενεζουελανό λαό κάνοντας βίαιες απειλές ενάντια στην κυριαρχία του και ενάντια στη συνταγματική, νόμιμη και δημοκρατική κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter