Βενιζέλος: Εγώ δεν είμαι τυχοδιώκτης – Υπέρ της συμφωνίας για το Μακεδονικό

Βενιζέλος: Εγώ δεν είμαι τυχοδιώκτης – Υπέρ της συμφωνίας για το Μακεδονικό

Δεν ευθυγραμμίζεται με την αρνητική στάση της Φώφης Γεννηματά για τη συμφωνία του Μακεδονικού ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρνοντας σε ακόμα πιο δυσμενή θέση την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία το βράδυ της Τετάρτης μειοψήφησε κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του φορέα της Κεντροαριστεράς για το ονοματολογικό.

Σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε για το ποια θα είναι η τελική του στάση στην περίπτωση που η συμφωνία για το ονοματολογικό τεθεί προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή, απάντησε πως δεν είναι αρνητικός στην υπερψήφισή της, ζητώντας όμως διορθώσεις επί του τελικού κειμένου.

«Δεν λέω όχι στην ψήφιση της συμφωνίας εάν και όταν έρθει η κύρωση της Βουλής, αυτό που λέω είναι ότι μέχρι την υπογραφή της την Κυριακή θα πρέπει να διορθωθούν κομμάτια της» είπε και προειδοποίησε: «Εάν αυτό δεν γίνει τότε είναι αμετάκλητα τα λάθη που υπάρχουν και αδύνατο να διορθωθούν».

Χωρίς να γίνει συγκεκριμένος, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε αιχμηρά όσους διαφωνούν με τη συμφωνία πριν αυτή έρθει προς κύρωση από το Κοινοβούλιο, με μία αναφορά που -κατά πολλούς- φωτογραφίζει την Φώφη Γεννηματά. «Εγώ δεν είμαι τυχοδιώκτης, ούτε μπορώ να πω από τώρα όχι σε μία συμφωνία όταν θα έρθει για κύρωση στη Βουλή» ξεκαθάρισε αναδεικνύοντας τις ανεπίλυτες εσωκομματικές αντιφάσεις του ΚΙΝΑΛ.

«Θα πρέπει να σταθμίσω τότε το γενικό εθνικό συμφέρον» είπε και εξήγησε: «Τι ζημία μπορεί να πάθει η Ελλάδα αν όλοι μιλούν θετικά για τη συμφωνία και εμείς πάμε να ανατρέψουμε μια πραγματικότητα. Θα πρέπει να δούμε τότε το διεθνές περιβάλλον και την ζημιά που μπορεί να υποστεί η χώρα εάν βρεθεί μόνη της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter