Βενιζέλος: Καλύτερη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά η αποφυγή της κρίσης

Βενιζέλος: Καλύτερη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά η αποφυγή της κρίσης

Την ανάγκη για συναίνεση και αποφυγή της κρίσης στα ελληνοτουρκικά τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη του διήμερου συνεδρίου, που διοργανώνει το e-kyklos, το οποίο έχει συστήσει ο ίδιος.

Ο κ. Βενιζέλος, στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά τη ρήξη με τη Φώφη Γεννηματά, αλλά και λίγες ημέρες μετά την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την κρίση στην Κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε πως «τώρα είναι η ώρα να παίξουμε τον ρόλο μιας δύναμης που διασφαλίζει τη περιφερειακή σταθερότητα».

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου του e-kyklos, με θέμα «Η Ελλάδα μετά: Η ανασύσταση της Μεσαίας Τάξης», ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αναστοχασμού, προκειμένου να διαμορφωθεί η εθνική στρατηγική στα ελληνοτουρκικά, ενώ τόνισε ότι «η καλύτερη στρατηγική είναι η αποφυγή της κρίσης».

Όπως είπε, η εθνική γραμμή συνδιαμορφώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου – ο καθένας από τη πλευρά του – πριν από 45 χρόνια και αυτή πρέπει να μετεξελιχθεί σε εθνική στρατηγική. Και έθεσε ως θεμελιώδη προϋπόθεση τη συνεχή επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και τη διεθνή νομιμότητα.

Ο κ. Βενιζέλος, επικαλούμενος την εμπειρία του από τη θητεία του ως υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών, υποστήριξε ότι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι στρατιωτικοί συσχετισμοί.

«Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος»…

«Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος, αλλά και τόσο συλλογικός», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη ρήξη του με την Φώφη Γεννηματά. Ωστόσο, εξέφρασε την ικανοποίησή του, επειδή όλα δείχνουν, όπως είπε, ότι αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και θα φανεί αν αλλάξουν και οι κοινωνικοί συσχετισμοί.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του στο κλείσιμο του συνεδρίου, που θα γίνει αύριο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα θέσει τη δική του πολιτική πλατφόρμα. Όσοι φαντάζονται, πάντως, επιθέσεις οποιουδήποτε τύπου κατά του ΚΙΝΑΛ, μάλλον θα διαψευστούν, αφού όπως ο ίδιος είχε δηλώσει μετά τα γεγονότα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δεν έχει σκοπό να βλάψει την παράταξη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter