Βενιζέλος, μόνος και… συλλογικός!

Βενιζέλος, μόνος και… συλλογικός!

Τη Δικαιοσύνη ως «θύμα» του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, όπου για μία ακόμη φορά ξεδίπλωσε το δικό του αφήγημα για το σκάνδαλο της Novartis, μιλώντας για «συρόμενους εισαγγελείς» και «κουκουλοφόρους προστατευόμενους μάρτυρες»…

«Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στην αναθεώρηση για τη Δικαιοσύνη, παρότι έχουν αναφανεί τεράστια προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε ότι «η Δικαιοσύνη είναι το κύριο θύμα των προηγούμενων 4,5 ετών», τονίζοντας ότι αυτό το διαπιστώνουμε στις συνεχείς αποκαλύψεις της υπόθεσης Novartis.

Σε αυτό το ,πλαίσιο αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση, όπου «η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εσύρθη», όπως είπε, «να ανασύρει από το αρχείο τις μηνύσεις που καταθέσαμε πριν από 14 μήνες ο κ. Σαμαράς, ο κ. Αβραμόπουλος και εγώ». Υπενθύμισε ότι αυτές οι μηνύσεις ήταν τριπλές, καθώς αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, σκέλος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από το Μάιο του 2018 και «αφορά στην επόμενη Βουλή, στην επόμενη πλειοψηφία», όπως δήλωσε, σκεπτόμενος προφανώς μία κυβέρνηση της ΝΔ!

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι μηνύσεις αφορούν «προβλήματα σχετικά με την συμπεριφορά εισαγγελικών λειτουργών», σκέλος το οποίο «ανεσύρθη», όπως είπε, για να καταλήξει στους… κουκουλοφόρους μάρτυρες! «Υπάρχει και ένα τρίτο σκέλος που αφορά τους λεγόμενους κουκουλοφόρους προστατευόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, των οποίων τα ονόματα – καλώς ή κακώς – αποκαλύφθηκαν. Έχουν κατηγορηθεί ότι είχαν οι ίδιοι πολύ μεγάλη εμπλοκή και συμφέρον από την έκβαση της υπόθεσης αυτής. Άρα, πρέπει να πάψουν να είναι προστατευόμενοι και να έχουν ποινική ασυλία». Απλά πράγματα.

«Φαντάζομαι ότι αυτό θα λυθεί, διότι βλέπουμε να εξελίσσεται ένα πρωτοφανές επεισόδιο ενδοεισαγγελικής σύγκρουσης, που δεν έχει γίνει ποτέ στα ελληνικά δικαστικά χρονικά», τόνισε επίσης ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως «όσα λέγαμε για κατάχρηση εξουσίας, εσχάτη προδοσία με την έννοια που έχει ο όρος τεχνικά στο ποινικό δίκαιο, αποδεικνύεται ότι ήταν εκφράσεις επιεικείς»! Επομένως, «η επόμενη Βουλή» (σ.σ. με πλειοψηφία ΝΔ, εννοείται!) «πρέπει να αποκαταστήσει το κύρος και την ευταξία των θεσμών του κράτους».

Όσο για τα συναισθήματά του έναντι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μετά τη ρήξη του με την Φώφη Γεννηματά και τα όσα ακολούθησαν, ερωτηθείς για το αν συνεχίζει να υποστηρίζει το κόμμα του οποίου υπήρξε πρόεδρος ενόψει των εθνικών εκλογών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ακριβώς ό,τι είχε πει πρόσφατα, σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών που είχε διοργανώσει με θέμα τη μεσαία τάξη: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος, αλλά και τόσο συλλογικός. Νομίζω έχω εκφραστεί και δεν θέλω να επανέρχομαι στα θέματα αυτά, ας μείνουμε στα μεγάλα που αφορούν το μέλλον του τόπου». Γιατί, ως γνωστόν, τον Βενιζέλο δεν τον απασχολούν οι μικρότητες, αλλά μόνο τα… μεγάλα! Όσο για το πόσο… συλλογικός υπήρξε ανέκαθεν… δεν χωρεί αμφιβολία περί τούτου!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter