Βενζινοπώλες: Οδηγούμαστε σε αφανισμό

Πρωτοβουλίες «προκειμένου να προστατευθεί ο κλάδος από τον επικείμενο αφανισμό», ζητεί από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, παραθέτοντας σε επιστολή της στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το 87 - 93 % του εισοδήματος των πρατηρίων υγρών καυσίμων διατίθεται για πληρωμή εισφορών, φόρων και τραπεζικών προμηθειών.

«Μόνο για τις βασικές - τυπικές υποχρεώσεις σε φόρους, εισφορές και προμήθειες τραπεζών, στις οποίες προστίθεται και σειρά άλλων υποχρεωτικών πληρωμών, τα βάρη προσεγγίζουν το 100% του εισοδήματος», αναφέρει η ΟΒΕ. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για μείωση των τραπεζικών προμηθειών, οι οποίες διαμορφώνονται στο 26,85 % επί των μικτών κερδών, με κατεύθυνση να πλησιάσει τα ποσοστά διατραπεζικής προμήθειας 0,2% και 0,3%.

Εξάλλου, σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων τους επαγγελματίες του κλάδου, υιοθετώντας απόλυτα, όπως επισημαίνει, τις θέσεις της ΟΒΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.