Βερβεσός: Ο Φλώρος αποφυλακίστηκε με δικαστική απόφαση – Δεν συνδέεται με τους ποινικούς κώδικες

Βερβεσός: Ο Φλώρος αποφυλακίστηκε με δικαστική απόφαση – Δεν συνδέεται με τους ποινικούς κώδικες

Κατηγορηματικός όσον αφορά στην παραφιλολογία ότι η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου «προκλήθηκε» από τους νέους ποινικούς κώδικες εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Όπως τόνισε και στον προηγούμενο ποινικό κώδικα και στον νυν προβλεπόταν η δυνατότητα κάποιος να ζητήσει αναστολή εκτέλεσης ποινής εν όψει του εφετείου και πάντοτε και πριν και μετά μεσολαβούσε απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Δε σημαίνει ότι επειδή άλλαξε ο κώδικας πάτησαν κάποιοι σε κάποιες διατάξεις και έβγαλαν τον Αριστείδη Φλώρο, οι δικαστές αποφάσισαν έτσι, επεσήμανε ο Δ. Βερβεσός, μιλώντας στο News 24/7 και τόνισε ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν αρνητική.

Αν δηλαδή οι ποινικοί κώδικες επέβαλλαν κάτι τέτοιο, γιατί ο εισαγγελέας εισηγήθηκε αρνητικά, σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν μια δικαστική απόφαση.

Παράλληλα επεσήμανε ότι τυχόν αναστολή των ποινικών κωδίκων θα σήμαινε οπισθοδρόμηση και πισωγύρισμα, ενώ σημείωσε ότι οι κώδικες είναι αντίστοιχοι με τις ευρωπαϊκές διατάξεις, τονίζοντας ότι όσοι είναι υπέρ του «Ναι» στην Ευρώπη δεν μπορούν να τη δέχονται αλά καρτ.

Ο Δ. Βερβεσός επεσήμανε ότι το γεγονός πως ο νέος κώδικας έχει κάποιες αναλογικότερες διατάξεις, των οποίων κάποια στιγμή μπορεί κάποιοι να κάνουν χρήση, δε σημαίνει ότι δεν έπρεπε να αλλάξει ο κώδικας.

Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να ακούγεται πώς τόσοι νομικοί ασχολήθηκαν με τους νέους κώδικες για μικροπολιτικούς λόγους, ενώ ζήτησε να πάψει η εκτελεστική εξουσία να εκλέγει την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter