Βερναρδάκης: 5η φάλαγγα η ΝΔ στη διαπραγμάτευση

Βερναρδάκης: 5η φάλαγγα η ΝΔ στη διαπραγμάτευση

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπολύει, μέσω της συνέντευξης του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Κατηγορεί, ειδικότερα, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμπεριφέρεται στο θέμα της διαπραγμάτευσης «ως 5η φάλαγγα και μάλιστα εκτός Ελλάδος», ενώ στελέχη της που πηγαίνουν στο εξωτερικό περνούν το μήνυμα στους δανειστές ότι το πρόγραμμά της είναι πολύ πιο προωθημένο από τις δικές τους απαιτήσεις. Πάντως, «θα ήταν χρήσιμη μια διαφορετική στάση» εκ μέρους της ΝΔ, επισημαίνει.

Για το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι είναι ένα κόμμα στο οποίο «οφείλεται και η μεγάλη κρίση του 2010 και η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», υπογραμμίζοντας εξάλλου ότι ενώ άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη συζητούν για το κοινωνικό πρόβλημα, «στο ΠΑΣΟΚ δεν ξανακούγεται λέξη γι’ αυτό».

Ο υπουργός Επικρατείας στέλνει μήνυμα, μέσω της συνέντευξής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ότι «εάν ξεκαθαρίσει με το νεοφιλελεύθερο, πρόσφατο, παρελθόν του και κυρίως με τους μηχανισμούς διαπλοκής που το κρατούν εξαρτημένο ως πολιτικό κόμμα, και ξαναέβαζε στο επίκεντρο της προβληματικής του το κοινωνικό ζήτημα», τότε πραγματικά «θα άνοιγε μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες συνεργασίας».

Όμως, ο Χρ. Βερναρδάκης φέρνει ένα παράδειγμα της εξάρτησης του ΠΑΣΟΚ από τους μηχανισμούς της εξουσίας, όπως υποστηρίζει: το γεγονός ότι δεν τόλμησε ούτε την απλή αναλογική να ψηφίσει. Εν κατακλείδι, «η ζωή αλλάζει, αλλά πρέπει να το δούμε κιόλας στην πράξη».

Για αυτή καθαυτή την αξιολόγηση, τέλος, ο στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Με την πρόσθετη επισήμανση πως «οτιδήποτε ακούγεται και διαρρέεται ως επιπλέον μέτρα ή ως εφαρμογές από το 2018 ή από σήμερα κιόλας, δεν ισχύουν… δεν έχουν τεθεί καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ξεκαθαρίζει.

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter