Βερολίνο: Αποκαλυπτικός διάλογος με… ανοιχτά μικρόφωνα για τη διαμεσολάβηση Μάας στα ελληνοτουρκικά

Βερολίνο: Αποκαλυπτικός διάλογος με… ανοιχτά μικρόφωνα για τη διαμεσολάβηση Μάας στα ελληνοτουρκικά

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ συνομίλησε με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής΄Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, αγνοώντας ότι τα μικρόφωνα είναι… ανοιχτά.

Η άγνοια των Κραμπ – Καρενμπάουερ και Ζοζέπ Μπορέλ για τα ανοιχτά μικρόφωνα στο πλαίσιο της άτυπης συνόδων των υπουργών Εθνικής Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βερολίνο, αποκάλυψε τον εκνευρισμό της τουρκικής πλευράς για τις ελληνικές κινήσεις, αλλά και τις εκτιμήσεις των Γερμανών για τα ζητήματα που έχουν προκύψει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την αρχή έκανε ο Ζοζέπ Μπορέλ ο οποίος πλησίασε τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας και τη ρώτησε πως εξελίχθηκαν οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας με την ελληνική και την τουρκική πλευρά. Δίχως να αντιληφθεί ότι μιλά σε ανοιχτά μικρόφωνα, απάντησε: «Δύσκολα. Λίγο πιο ομαλά με την ελληνική πλευρά, αλλά πολύ δύσκολα με την τουρκική πλευρά».

Ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε: «Οι Τούρκοι είναι πολύ εκνευρισμένοι με τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο. Πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν είναι αξιόπιστοι»

 «Η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν την Παρασκευή», ήταν η απάντηση της Καρενμπάουερ στον Μπορέλ.

πηγή βίντεο: ethnos.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter