Βερολίνο: Αυτός είναι ο ύποπτος που αναζητά τώρα η γερμανική αστυνομία (Photo)

Βερολίνο: Αυτός είναι ο ύποπτος που αναζητά τώρα η γερμανική αστυνομία (Photo)

Νέα τροπή παίρνει τώρα η έρευνα της γερμανικής αστυνομίας, η οποία σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, αναζητά ως ύποπτο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο έναν Τυνήσιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γερμανική αστυνομία εντόπισε μια ταυτότητα κάτω από το κάθισμα του οδηγού του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο το απόγευμα της Δευτέρας στην χριστουγεννιάτικη αγορά. Η ταυτότητα αναφέρει το όνομα Ανίς Α. και ημερομηνία γέννησης το 1992.

Ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας rbb μετέδωσε σήμερα ότι τα ξημερώματα η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη ύποπτο που σχετίζεται με την ίδια επίθεση. 

Γνωστός στην Αστυνομία ο «νέος» ύποπτος

Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Bild και Allgemeine Zeitung του Μάιντς, ο άνδρας αυτός είναι γνωστός με τρία διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες, ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel κατάγεται από την πόλη Ταταουίν στη νότια Τυνησία.

Ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε και επιπλέον θεωρείται επικίνδυνος γιατί έχει διασυνδέσεις “με μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο”, σύμφωνα με την Bild.

Η ταυτότητα αναφέρει το όνομα Ανίς Α. και ημερομηνία γέννησης το 1992.

Το έγγραφο είχε επιστραφεί σε έναν αιτούντα άσυλο, το αίτημα του οποίου είχε απορριφθεί χωρίς να απελαθεί.

Είχε εκδοθεί από τις τοπικές αρχές της πόλης Κλέβε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ολλανδία, σύμφωνα με την Allgemeine Zeitung του Μάιντς.

Η Τυνησία είναι μία από τις χώρες με τους περισσότερους στρατολογημένους σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, περίπου 5.500 Τυνήσιοι είναι μέλη τέτοιων οργανώσεων και δρουν στη Συρία, το Ιράκ ή τη Λιβύη.

Εξάλλου, Τυνήσιος ήταν ο δράστης και της επίθεσης με φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου με 86 νεκρούς–μία επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε επίσης αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Ελεύθερος ο Πακιστανός

Εντωμεταξύ, χθες το απόγευμα η αστυνομία άφησε ελεύθερο έναν Πακιστανό, ο οποίος ζητούσε πολιτικό άσυλο κι είχε συλληφθεί κοντά στον τόπο της τραγωδίας έπειτα από την επίθεση, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και ενδέχεται να οπλοφορεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter