Βερολίνο μπορεί να μην πάμε, αλλά ανησυχούμε για τον Γκουαϊδό

Ο Χουάν Γκουαϊδό.

Η ελληνική διπλωματία ζει μεγάλες στιγμές...

Μπορεί το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να έχασε το τρένο της λεγόμενης Διάσκεψης του Βερολίνου για την επόμενη ημέρα στη Λιβύη αλλά εξέδωσε ανακοίνωση για να εκφράσει την ανησυχία του για την παρεμπόδιση εισόδου του Χουάν Γκουαϊδό στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας!

ΥΓ: Αληθεύει ότι η ανακοίνωση συντάχθηκε εν αγνοία του Νίκου Δένδια και ήρθε κατευθείαν από το Μαξίμου δια χειρός Πιπίνη

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη βαθειά ανησυχία του για τα πρόσφατα σοβαρά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Βενεζουέλα και είχαν ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, από τις δυνάμεις ασφαλείας, της εισόδου στην Εθνοσυνέλευση και τη μη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικού Προέδρου της χώρας, κ. J. Guaidó, καθώς και Βουλευτών της Αντιπολίτευσης, κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης. Οι ενέργειες αυτές συνιστούν ευθεία παραβίαση των δημοκρατικών αρχών, της λειτουργίας του κράτους δικαίου και της ελευθερίας της έκφρασης, ενώ αποτελούν ουσιώδη παρεμπόδιση της λειτουργίας του μόνου νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένου θεσμού στη Βενεζουέλα, της Εθνοσυνέλευσης.

Η Ελλάδα θεωρεί ως μη αποδεκτές και καταδικαστέες τις παραβιάσεις στη δημοκρατική και σύμφωνα με το Σύνταγμα λειτουργία του νομοθετικού Σώματος της Βενεζουέλας, υπενθυμίζοντας τη σημασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη σοβαρή κρίση, που πλήττει τη χώρα με κύριο θύμα τον ίδιο το λαό της Βενεζουέλας. Η χώρα μας καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Βενεζουέλα μέσω της διενέργειας διαφανών, ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.