Βερολίνο: Στο τραπέζι των ΥΠΕΞ της ΕΕ η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο

Βερολίνο: Στο τραπέζι των ΥΠΕΞ της ΕΕ η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο

Οι συνομιλίες θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο, στην κατάσταση στη Λευκορωσία, στις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας καθώς και στις γεωπολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich»).

Οι συνομιλίες θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Θα εξετασθούν, επίσης, η κατάσταση στη Λευκορωσία, οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας καθώς και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Πριν από την έναρξη των εργασιών του άτυπου συμβουλίου, οι υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας με τον Ισραηλινό ομόλογό τους Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), όπου θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τις σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ.

Την Παρασκευή, κατά το άτυπο γεύμα εργασίας, οι υπουργοί Εξωτερικών θα εστιάσουν στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεθνή σκηνή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter