Βερολίνο: Το «απολιθωμένο δάσος» της Λέσβου στην τουριστική έκθεση

Βερολίνο: Το «απολιθωμένο δάσος» της Λέσβου στην τουριστική έκθεση

Σημαντική η προβολή της Λέσβου και του απολιθωμένου δάσους της στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που διοργάνωσε το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου ΙΤΒ.

Η έκθεση αυτή θεωρείται ως η μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 12 Μαρτίου. Στη συνέντευξη τύπου 85 δημοσιογράφοι από μεγάλα Γερμανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης στους οποίους παρουσιάσθηκαν τα παγκόσμια γεωπάρκα της Ουνέσκο ως τουριστικοί προορισμοί ποιότητας.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Νίκος Ζούρος, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, ο οποίος παρουσίασε τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της Ουνέσκο περιοχές με ιδιαίτερη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά που αξιοποιούν και αναδεικνύουν γεωλογικά μνημεία διεθνούς σημασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους καθώς και στις δυνατότητες υλοποίησης εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρονται στους επισκέπτες του Γεωπάρκου Λέσβου (περιπατητικός, παρατήρηση φύσης, ορνιθοπαρατήρηση, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, θαλάσσια περιήγηση, αναρρίχηση, ποδήλατο, περιήγηση 4X4, ιππασία, κλπ).

Η Λέσβος ήταν παρούσα επίσης στο ειδικό περίπτερο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων στο οποίο παρουσιάζονται οι δράσεις ανάδειξης των γεωμνημείων της Λέσβου μέσω παρουσιάσεων από τους Νίκο Ζούρο και Ηλία Βαλιάκο καθώς και οι δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Γεωπάρκο Λέσβου σε συνεργασία με εξειδικευμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη Λέσβο. Στο περίπτερο διανέμεται επίσης ενημερωτικό υλικό του Γεωπάρκου Λέσβου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter