Συνεχίζεται η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Συνεχίζεται η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Συνάντηση της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού με Τούρκο συνάδελφό της στο Βερολίνο δύο εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Συνάντηση Ελλάδος – Τουρκίας υπό το βλέμμα της Γερμανίας έλαβε χώρα χθες στο Βερολίνο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documentonews.gr τις οποίες επιβεβαιώνει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά της Ελλάδος στη συνάντηση συμμετείχε η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουράνη. Ωστόσο προκαλεί εντύπωση ότι η συνάντηση διεξήχθη λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Ρ. Τ. Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την ίδια ώρα που τόσο το Ελληνικό ΥΠΕΞ όσο και ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (στο σημερινό briefing) σημείωναν με έμφαση ότι το θέμα δεν είναι διμερές αλλά αφορά της διεθνή κοινότητα και πρωτίστως την Unesco.

Προκαλεί εντύπωση βεβαίως στη χθεσινή συνάντηση να μη συζητήθηκε το θέμα της Αγίας Σοφίας πολλώ δε μάλλον ότι την ίδια ημέρα ο Έλληνας ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες ζητούσε την ενεργοποίηση κυρώσεων προς την Τουρκία αν η τελευταία αμφισβητούσε ευθέως ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Κι όπως αποδεικνύεται σήμερα την ίδια ώρα η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού συναντιόταν με Τούρκο συνάδελφό της με την παρουσία τρίτης χώρας και συγκεκριμένα της Γερμανίας η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κράτησε αποστάσεις από τις Ελληνικές θέσεις για την Αγία Σοφία.

Ένα από τα ζητήματα που μένει ανοιχτό και πρέπει να απαντηθεί είναι εάν ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος την ίδια ημέρα και ώρα βρισκόταν στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ, γνώριζε για τη συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ της διπλωματικής ακολούθου του πρωθυπουργού και του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας. Και αν γνώριζε, πως χειριζόταν παράλληλα, μέσα στο συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών τη συγκεκριμένη εξέλιξη…

Διαβάστε επίσης: «Διάλογο» με την Ελλάδα επικαλείται η Τουρκία για να μην έχει κυρώσεις

Διαβάστε επίσης: Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα για τη μυστική συνάντηση με Τουρκία-Γερμανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter