Βέττα: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το κράτος ως φέουδο» - Ερώτηση για φαινόμενα λογοκρισίας στα Social Media

Ερώτηση για τα φαινόμενα λογοκρισίας που παρατηρούνται σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σε υπουργεία κατάθεσε η βουλευτής Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα, την οποία συνυπογράφουν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ερώτηση «Αποκλεισμοί πολιτών από την παρακολούθηση κρατικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης» η οποία συνυπογράφεται από 31 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αναφορά σε περιπτώσεις αποκλεισμού και μόνιμης διαγραφής χρηστών, γεγονός αντιδεοντολογικό και εξόχως αντιδημοκρατικό.

Η κ. Βέττα δήλωσε:

«Η πρόσβαση στην ενημέρωση είναι δικαίωμα για όλους τους πολίτες της χώρας, δικαίωμα που είναι, μάλιστα, συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν επιδέχεται ερμηνειών και παρεκκλίσεων.

Στη γενική αυτή μέριμνα, εντάσσονται και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων, καθώς αποτελούν κανάλια θεσμικής ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για τα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι συγκεκριμένα Υπουργεία, προχωρούν σε αποκλεισμούς χρηστών και διαγραφές σχολίων, τα οποία δεν είναι υβριστικά ή κακόβουλα και ως εκ τούτου δεν εμπίπτουν στους όρους και τους κανονισμούς λειτουργίας των μέσων.

Παράλληλα, πάλι σε συγκεκριμένα Yπουργεία, παρατηρείται μια τάση συστηματικής προβολής των πολιτικών τους προϊσταμένων και αξιοποίησης των ΜΚΔ για κομματική χρήση.

Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να εκλείψουν άμεσα καθώς προσβάλουν την θεσμική ανεξαρτησία και την συνέχεια του κράτους.

Οι Υπουργοί της ΝΔ, όσο δύσκολο κι αν τους είναι, οφείλουν να καταλάβουν ότι το κράτος δεν είναι φέουδό τους».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.