Βγαίνει από τα αριστερά η Ιβάνκα

Βγαίνει από τα αριστερά η Ιβάνκα

Η κόρη Τραμπ τα λέει καλύτερα από τον πατέρα της και δεν βάζει στο ίδιο τσουβάλι ακροδεξιούς και αντιρατσιστές

Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε σήμερα τον «ρατσισμό, τη θεωρία για την  ανωτερότητα της λευκής φυλής και τους νεοναζί», την ίδια στιγμή που ο πατέρας της επικρίνεται για την αντίδρασή του στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση της άκρας δεξιάς χθες στο Σάρλοτσβιλ (ανατολικά).

«Δεν πρέπει να υπάρχει θέση στην κοινωνία για τον ρατσισμό, τη θεωρία περί λευκής ανωτερότητας και τους νεοναζί. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι ως Αμερικανοί και να είμαστε μια χώρα ΕΝΩΜΕΝΗ», έγραψε η Ιβάνκα Τραμπ σε μια σειρά τουίτ σήμερα το πρωί.

Αυτή η θέση τη διακρίνει από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έβαλε στην ίδια μοίρα χθες την ακροδεξιά και αντιδιαδηλωτές κατά του ρατσισμού καταγγέλλοντας τη «βία που προήλθε από διάφορες πλευρές».

Ο πρόεδρος επικρίθηκε έντονα για αυτά τα σχόλια ακόμη και από Ρεπουμπλικανούς. Ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, ζήτησε να «ακούσει τον πρόεδρο να περιγράφει τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ όπως είναι, μια τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησαν οπαδοί της ανωτερότητας της λευκής φυλής».

Μια γυναίκα 32 ετών σκοτώθηκε χθες στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος των αντιδιαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για μια συγκέντρωση της άκρας δεξιάς.

Ένας άνδρας ηλικίας 20 ετών από το Οχάιο συνελήφθη.

“Διόρθωση” από τον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκαζε όλες τις μορφές «βίας, μισαλλοδοξίας και μίσους» όταν μίλησε για τη βία στο Σάρλοτσβιλ, περιλαμβανομένων των «υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής, της KKK (Κου Κλουξ Κλαν), των νεοναζί και όλων των εξτρεμιστικών ομάδων», αφού δέχθηκε επικρίσεις γιατί δεν κατονόμασε ειδικά αυτές τις ομάδες.

«Ο πρόεδρος είπε πολύ σθεναρά στη δήλωσή του χθες πως καταδικάζει όλες τις μορφές βίας, μισαλλοδοξίας, και μίσους, και φυσικά αυτό περιλαμβάνει τους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής, την KKK, τους νεοναζί και όλες τις εξτρεμιστικές ομάδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και συσπείρωση όλων των Αμερικανών», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter