Βγείτε έξω, γιατί χανόμαστε

Βγείτε έξω, γιατί χανόμαστε

Αυτό που συμβαίνει από τη Δευτέρα στα φίλα προσκείμενα και ακριβοπληρωμένα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη τηλεοπτικά κανάλια είναι ανεπανάληπτο.

Ενώ μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα τρομοκρατούσαν τους τηλεθεατές σχετικά με τον κορονοϊό και τους προέτρεπαν να παραμένουν στα σπίτια τους και αν βγουν να κρατούν αποστάσεις και στα καταστήματα να λαμβάνουν, χίλιες μύριες προφυλάξεις, πλέον με δεκάδες ρεπορτάζ από παραλίες και beach bar στέλνουν μηνύματα για μαζικές εξόδους το προσεχές τριήμερο.

Η εξήγηση δυστυχώς είναι πάρα πολύ απλή. Τα κυβερνητικά μέτρα αντί να στηρίξουν την οικονομία την έχουν στείλει στο πυρ το εξώτερον. Οι πάντες διαμαρτύρονται έντονα καθώς τα τραπέζια στα καταστήματα λιανικής και εστίασης παραμένουν άδεια, τα ξενοδοχεία χωρίς κρατήσεις αποτέλεσμα της μεγάλης έλλειψης ρευστότητας από τους πολίτες.

Ετσι το Μαξίμου κινητοποίησε όσους ακριβά πληρώνει, για να εντυπωσιάσουν το κοινό και να το προτρέψουν να βγει από το σπίτι του μήπως και «κουνήσει» λίγο η αγορά καθώς τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν ανησυχητικά πάνω από την ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όντας πλέον σε πανικό αίρει όλους τους περιορισμούς που είχε επιβάλει, αδιαφορώντας για το αν εκτιναχθεί ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην προσπάθειά της να δείξει ότι η χώρα επανήλθε στην κανονικότητα.

Κοροϊδεύει το κοινό με φανταχτερά ρεπορτάζ, χωρίς να παίρνει υπόψη της ότι αυτά δείχνουν άδειες παραλίες, όσο άδειες είναι και οι τσέπες των πολιτών.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όσο και κουνήσει η αγορά θα είναι μια εικονική πραγματικότητα. Η έκθεση του ΙΟΒΕ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας καθώς εκτιμά ότι οι επιπτώσεις της κρίσεις θα είναι δομικές για την ελληνική οικονομία. Με καταναλωτική εμπιστοσύνη, δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών και δείκτη οικονομικού κλίματος σε ελεύθερη πτώση, η ρήση της κυβέρνησης «βγείτε έξω, γιατί χανόμαστε», μόνο ως προτροπή στον κόσμο να βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί μπορεί να εκληφθεί. Για τίποτε άλλο!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter