Βγήκε η κουκούλα της Ράικου, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Βγήκε η κουκούλα της Ράικου, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Η εισαγγελέας ερευνούσε τη Novartis και ο σύζυγος έκανε κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις. Αυτή την Κυριακή στο Documento

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ που στέλνει στον εισαγγελέα για κακουργήματα τον σύζυγο της βασικής μάρτυρα περί «σκευωρίας» στην Προανακριτική

1.717.825 ευρώ η ζημιά του δημοσίου

Σε κίνδυνο εκατοντάδες ηλικιωμένοι

Αναξιόπιστη εκ των πραγμάτων για όσα καταθέτει

ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Μαγειρεύουν τις Πέτσινες λίστες και επιτίθενται στο Documneto που τους αποκαλύπτει

ΤΣΙΠΡΑΣ: “Δέχομαι την αντιπαράθεση αλλά όχι την υπονόμευση”

Γράφουν για τον ΣΥΡΙΖΑ: Μάριος Κάτσης, Χάρης Τσιόκας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Επιτελικό μπάχαλο με τον ανασχηματισμό

Μητσοτάναξ ο Α’: Ο Ι.Σ.Καριώτης σχολιάζει τον νέο… άνακτα καθώς ο διακαής πόθος της ευγενούς φαμίλιας επιτέλους γίνεται πραγματικότητα, το μέγαρο Μαξίμου αποκτά τη λάμψη Λουδοβίκου

ΚΟΡΟΪΔΙΑ Φούσκα οι ψηφιακές συντάξεις του Βρούτση

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ «Σκόιλ ελικικού» και για τους ανέργους

ΦΥΛΑΚΕΣ Της «αριστείας» το κάγκελο

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ Πλήρωναν χρυσάφι για καθαριστικά και γάντια

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ Άρειος Πάγος: Ασέλγεια ακόμη και χωρίς κακώσεις

ΗΠΑ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ Το αυτόνομο Σιάτλ δείχνει τον δρόμο

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Τρέχουν ποιος θα πρωτοβγάλει το εμβόλιο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι δύο δρόμοι των big 4

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΠΑΟ συνεργάζονται για την επανεκκίνηση του ελληνικού πρωταθλήματος ενώ ο Ολυμπιακός πορεύεται μόνος

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: στο βάθος με 18 ομάδες

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κώστας Μελάς. Θόδωρος Παρασκευόπουλος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λευτέρης Κρέτσος, Κρίτων Αρσένης, Δημήτρης Καλτσώνης, Ευάγγελος Κωνσταντέλλος

To Docville

Στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ο Αρης Καλαντίδης, πολεοδόμος, καθηγητής Αστικής Διαχείρισης στο Μάντεστερ & επισκέπτης καθηγητής στο New York University, γράφει για τον «Μεγάλο περίπατο», το νέο πρότζεκτ του δημάρχου Αθηναίων που προκάλεσε ασφυξία και χάος στο κέντρο της πόλης.

Η Μυρσίνη Ζορμπά, πρώην υπουργός Πολιτισμού, γράφει για τον νέο θεσμό που θα αναπτυχθεί στο κτίριο του θρυλικού Ακροπόλ. Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα λειτουργήσει ως κέντρο σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας ή ως «δεξαμενή καλλιτεχνών» υπό τον έλεγχο αυτοσχέδιων κρατικών μάνατζερ;

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Έλενα Βότση αφηγείται την ιστορία της στην Αφροδίτη Ερμίδη, μια ιστορία που ξεκινά από την Ύδρα, περνά από τους διεθνείς οίκους µόδας Gucci και Ralph Lauren και φτάνει έως τα πέρατα του κόσμου.

Το «Express Σκοπελίτης» δεν φοβάται τις φουρτούνες, μοιράζει αλληλεγγύη και ταξιδεύει κόντρα στους (σκοτεινούς) καιρούς. Με αφορμή το ομότιτλο ντοκιμαντέρ της Αιμιλίας Μηλού, η Ηλέκτρα Ζαργάνη μιλάει με τη δημιουργό του, τον καπετάνιο του πλοίου Γιάννη Φωστιέρη, και με δύο ντόπιους από τα νησιά της άγονης γραμμής: τον Φάνη από τη Σχοινούσα και τον Γιώργο από την Αμοργό.

Η Βελγίδα Μαρί Ντουτρεπόν μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τις εμπειρίες της –τις οποίες κατέγραψε στο βιβλίο της «Μόρια. Στο πουθενά της Ευρώπης» (Εκδόσεις Ποταμός)– από τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας όπου βρέθηκε το 2017 ως εθελόντρια δικηγόρος.

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης από τον 15ο αιώνα έως την Κατοχή μέσα από την αλληλογραφία που λάμβανει και αποστέλλει. Με αφορμή την έκθεση «Σφραγίδες, επιστολές, γραµµατόσηµα. Η ταχυδροµική ιστορία της Θεσσαλονίκης» που διοργανώνει στη βίλα Καπαντζή το Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύµατος Εθνικής Τραπέζης η Μαρίνα Αγγελάκη μιλάει με τον φιλοτελιστή και συλλέκτη Γιώργο Θωμαρέη.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον λόφο του Λυκαβηττού όπου κάθε βράδυ στήνεται ένα μοναδικό σινε-πάρτι. Το πρώτο drive-in της Αθήνας βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνει το κορυφαίο event του φετινού καλοκαιριού και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης στο ρεπορτάζ του έχει όλες τις λεπτομέρειες.

Ανήμερα 21 Ιουνίου το καλοκαίρι του 1949 δολοφονείται ο καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου), υποστράτηγος, διοικητής της ΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ και στέλεχος του ΚΚΕ. Ο Γιάννης Πριόβολος, υποστράτηγος ε.α. και συγγραφέας, περιγράφει τις λεπτομέρειες της εξόντωσης του θρυλικού καπετάνιου μέσα από τα αρχεία της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter