Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Καμία επίπτωση

Βγήκε στη σύνταξη «κύριος» ο λευκός αστυνομικός που διατράνωνε ότι «σκοτώνουμε μόνο μαύρους»

Τη ζωή του ως συνταξιούχος, χωρίς κάποια επίπτωση, πρόκειται να συνεχίσει ο Γκρεγκ Άμποτ, ο αστυνομικός που καταγράφηκε να «καθησυχάζει» οδηγό που είχε σταματήσει για έλεγχο ότι «σκοτώνουμε μόνο μαύρους».

Το βίντεο, η ημερομηνία του οποίου συμπίπτει με την έξαρση του κρατικού ρατσισμού εντός των ΗΠΑ κατά των μαύρων, στο πλαίσιο της οποίας δολοφονήθηκε ο Φιλάντο Καστίλε μέσα στο αυτοκίνητό του από την αστυνομία μπροστά στα μάτια της συντρόφου του, δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος είχε διατυπώσει αίτημα να ανοίξουν αρχεία.

Ο Μάικ Ρέτζιστερ, ο υπεύθυνος της αστυνομίας της κομητείας Κομπ κοντά στην Ατλάντα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους πως ο αστυνομικός θα απομακρυνθεί από τη δύναμη της αστυνομίας επειδή «δεν υπάρχει χώρος γι' αυτού του είδους τα σχόλια κατά την επιβολή του νόμου». Ο υπεύθυνος χαρακτήρισε «ασυγχώρητα και ανάρμοστα» τα λόγια του αστυνομικού.

Η εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution αναφέρει πως παραλλήλως ο αστυνομικός Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους ανωτέρους του ότι παίρνει τη σύνταξή του έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.