Βγήκε στη σύνταξη «κύριος» ο λευκός αστυνομικός που διατράνωνε ότι «σκοτώνουμε μόνο μαύρους»

Βγήκε στη σύνταξη «κύριος» ο λευκός αστυνομικός που διατράνωνε ότι «σκοτώνουμε μόνο μαύρους»

Τη ζωή του ως συνταξιούχος, χωρίς κάποια επίπτωση, πρόκειται να συνεχίσει ο Γκρεγκ Άμποτ, ο αστυνομικός που καταγράφηκε να «καθησυχάζει» οδηγό που είχε σταματήσει για έλεγχο ότι «σκοτώνουμε μόνο μαύρους».

Το βίντεο, η ημερομηνία του οποίου συμπίπτει με την έξαρση του κρατικού ρατσισμού εντός των ΗΠΑ κατά των μαύρων, στο πλαίσιο της οποίας δολοφονήθηκε ο Φιλάντο Καστίλε μέσα στο αυτοκίνητό του από την αστυνομία μπροστά στα μάτια της συντρόφου του, δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος είχε διατυπώσει αίτημα να ανοίξουν αρχεία.

Ο Μάικ Ρέτζιστερ, ο υπεύθυνος της αστυνομίας της κομητείας Κομπ κοντά στην Ατλάντα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους πως ο αστυνομικός θα απομακρυνθεί από τη δύναμη της αστυνομίας επειδή «δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτού του είδους τα σχόλια κατά την επιβολή του νόμου». Ο υπεύθυνος χαρακτήρισε «ασυγχώρητα και ανάρμοστα» τα λόγια του αστυνομικού.

Η εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution αναφέρει πως παραλλήλως ο αστυνομικός Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους ανωτέρους του ότι παίρνει τη σύνταξή του έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια υπηρεσίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter