Βηρυτός: Ο επιχειρηματίας που «κρύβεται» πίσω από το πλοίο με το θανατηφόρο φορτίο

Βηρυτός: Ο επιχειρηματίας που «κρύβεται» πίσω από το πλοίο με το θανατηφόρο φορτίο

Ο Ρώσος επιχειρηματίας, Ιγκόρ Γκρετσούσκιν, κάτοικος Λεμεσού, φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού – πλοίου με τους 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου που προκάλεσαν χάος και εκατόμβη νεκρών στη Βηρυτό.

Ο Ιγκόρ Γκρετσούσκιν, από το Καμπαρόφσκ της ανατολικής Ρωσίας, πατέρας ενός παιδιού, είναι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων ο ιδιοκτήτης του φορτηγού – πλοίου Rhosus που μετέφερε τους τόνους νιτρικού αμμωνίου οι οποίοι αποδείχθηκαν θανατηφόροι.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον Ρώσο επιχειρηματία προέρχονται από ιστοσελίδες της χώρας του, όπως το Siberiantimes.com όπου μεταξύ άλλων έφερε στο φως και τη φωτογραφία του.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Γκρετσούσκιν φέρεται να ζει με τη σύζυγό του στη Λεμεσό της Κύπρου και επικοινωνεί συχνά με τον 20χρονο γιο του, Αρτιόμ, ο οποίος είναι φοιτητής πληροφορικής στη Σκωτία.

Το πλήρωμα του Rhosus, (το οποίο έπλεε με μολδαβική σημαία από το Βατούμ της Γεωργίας προς τη Μοζαμβίκη το 2013) κατηγορεί τον Γκρετσούσκιν για εγκατάλειψη του προσωπικού και του φορτίου.

Το Rhosus ελέγχθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από τις λιβανέζικες Αρχές στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου είχε σταματήσει λόγω ενός προβλήματος. 

Όμως οι Λιβανέζοι φέρεται αξιωματούχοι εμπόδισαν το σκάφος να πλεύσει και τελικά εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες και το πλήρωμά του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter