Βηρυτός: Πληροφορίες για μια Ελληνίδα νεκρή και δύο τραυματίες – Τι λέει ο Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας

Βηρυτός: Πληροφορίες για μια Ελληνίδα νεκρή και δύο τραυματίες – Τι λέει ο Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας

Δύο είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες ελληνικής καταγωγής από τις δύο γιγαντιαίες εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι της Βηρυτού, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την ΕΡΤ ενώ την τελευταία ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει και μια νεκρή γυναίκα από την ελληνική κοινότητα.

Επίσημη ενημέρωση από την πρεσβεία της Ελλάδας στον Λίβανο δεν υπάρχει προς το παρόν ενώ το κτήριο της ελληνικής πρεσβείας έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. 

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ανέφερε πως η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα, με τις ζημιές να εκτείνονται σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας παρομοίασε την έκρηξη με αυτή της Χιροσίμα. «Δεν έμεινε τίποτα όρθιο» εξήγησε και πρόσθεσε πως ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε μέχρι την Κύπρο.

«Έχει καταστραφεί όλη η Βηρυτός» επισήμανε ο κ. Ανδριώτης, προσθέτοντας: «Τώρα το πρωί που βγήκε η μέρα φαίνονται πιο πολύ οι ζημιές».

Οδηγίες για τους ‘Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

Σημειώνεται ότι στο Λίβανο μεταβαίνει ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter