Βηθλεέμ: Το ξενοδοχείο του διάσημου Banksy – Mε τη χειρότερη θέα του κόσμου (Photos)

Βηθλεέμ: Το ξενοδοχείο του διάσημου Banksy – Mε τη χειρότερη θέα του κόσμου (Photos)

Προς γενική έκπληξη όλων -να μην πούμε «κατάπληξη»- ο Banksy άνοιξε ένα ξενοδοχείο εννέα δωματίων σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από το Τείχος της Δυτικής Όχθης, στην Βηθλεέμ.

Το ξενοδοχείο ακούει στο όνομα «The Walled Off Hotel». Υπόσχεται, μεταξύ άλλων, τη χειρότερη θέα στον κόσμο: το τείχος με το οποίο το Τελ Αβίβ έχει περικλείσει τα Αυτόνομα Παλαιστινιακά Εδάφη για να «εξασφαλίσει» την ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών.

Από τότε που έπεσε, το 2015, η αυλαία στην Dismaland, και με εξαίρεση μια δουλειά του που εμφανίστηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Μπρίστολ, ο Banksy εστίασε την ενέργειά του σε αυτό το ξενοδοχείο. Τους τελευταίους 14 μήνες, ο ίδιος και μια ομάδα βοηθών εργάστηκαν για να μετατρέψουν ένα παλιό ξενοδοχείο -εξωτερική όψη, διαδρόμους, λόμπι, αίθουσα φαγητού, δωμάτια- σε έκθεση έργων τέχνης.

Δεν είναι όλα τα έργα τέχνης που «εκτίθενται», έργα του Banksy. Δωμάτια δόθηκαν σε καλλιτέχνες όπως ο Sami Musa και η Dominique Petrin. Και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Μια επιπρόσθετη γκαλερί τέχνης, υπό τη επίβλεψη του ιστορικού και κριτικού τέχνης Ismal Duddera, θα φιλοξενήσει έργα Παλαιστινίων καλλιτεχνών της τελευταίας εικοσαετίας.

«Αν μείνετε στο “Walled Off” θα βρεθείτε να κοιμάστε μέσα σε ένα έργο τέχνης, κυριολεκτικά. Προς το παρόν, ο Banksy, ο Sami Musa και η Dominique Pettrin έχουν μεταμορφώσει δωμάτια επισκεπτών, θα ακολουθήσουν και άλλοι. Όπως είπε κάποτε η (σ.σ. σπουδαία Αμερικανή φωτογράφος ) Diane Arbus “το να ζεις μ’ ένα έργο τέχνης είναι κάτι διαφορετικό, να του ρίχνεις κλεφτή ματιά με την άκρη του ματιού σου”», αναφέρεται στον δικτυακό τόπο του «Walled Off Hotel».

Πολλές τοιχογραφίες και γλυπτά του Banksy βρίσκει ο επισκέπτης. Ειδικά σε δωμάτια όπως «Η προεδρική σουίτα» ή το «Δωμάτιο με θέα». Στην γκαλερί, μια κούκλα υπογράφει τη Διακήρυξη Μπάλφουρ (την επιστολή την οποία απηύθυνε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ στον ηγέτη της εβραϊκής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Ρόθτσιλντ, με την οποία υπόσχεται την εγκαθίδρυση «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών που ζουν στην περιοχή. Η επιστολή αποστέλλεται στις 2 Νοεμβρίου του 1917, όταν οι Άραβες έχουν ήδη εξεγερθεί κατά των Οθωμανών.)

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η τοποθεσία του «Walled Off Hotel», στο νούμερο 182 της οδού Caritas στη Βηθλεέμ, έχοντας οπτική επαφή με το Τείχος της Δυτικής Όχθης, το κάνει προορισμό ολκής. Κρατήσεις θα αρχίσουν να γίνονται δεκτές από τις 11 Μαρτίου και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 20 του μηνός. Το ξενοδοχείο προορίζεται να λειτουργήσει έως τα τέλη του 2017.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter