Βίαιη μεταφορά στο παρελθόν

Βίαιη μεταφορά στο παρελθόν

Ο Σεπτέμβριος του 2020 είναι σίγουρο ότι θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων δεκαετιών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας αίρεται από την 1η Αυγούστου, ουσιαστικά από την 1η Σεπτεμβρίου καθώς δεν γίνονται πλειστηριασμοί τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού καθώς τα δικαστήρια είναι κλειστά.

Παύει επίσης να ισχύει η προστασία από τις απολύσεις των εργαζόμενων που βρέθηκαν με αναστολή εργασίας κατά τη διάρκεια της επιδημία του κορονοϊού οπότε οι επιχειρήσεις είναι ελεύθερες να προβούν σε απολύσεις.

Παραμένουν τα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και δανειστών για το νέο πτωχευτικό κώδικα κάτι που αφήνει σε εκκρεμότητα χιλιάδες νοικοκυριά.

Οι θεσμοί που από ότι φαίνεται από εδώ και πέρα θα ξαναμπούν πολύ δυναμικά στην καθημερινή ζωή των ελλήνων πολιτών ζητούν όλο και αυστηρότερα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια για όσους επλήγησαν από την πανδημία για να εγκρίνουν λύσεις επιδότησης στεγαστικών δανείων από το Δημόσιο, αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά στο έλεος των τραπεζών και των πλειστηριασμών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ στη συνάντησή του με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το μέλλον του τουρισμού έκανε μια δραματική πρόβλεψη ότι φέτος δεν πρόκειται τα έσοδα να ξεπεράσουν τα 4 δις. ευρώ, κάτι που θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας.

Ουσιαστικά από τον Σεπτέμβριο η ελληνική οικονομία θα κηρύξει παύση εργασιών ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος τραπεζών και δανειστών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση για βοήθεια καθώς νοιάζεται μόνο για την με κάθε τρόπο επιβίωσή της και την επιβίωση ενός μικρού αριθμού φιλικών της επιχειρηματιών.

Για τη βοήθεια εξ εσπερίας δεν υπάρχει φως και το τούνελ στο οποίο έχει ήδη εισέλθει η ελληνική οικονομία είναι πολύ βαθύ.

Αν άλλαξαν πολλά στην ελληνική κοινωνία κατά τα χρόνια της δεκάχρονης κρίσης, από το φετινό φθινόπωρο όλοι πλέον εκτιμούν ότι θα είναι τόσο δομικές προς το χειρότερο οι αλλαγές, που θα γυρίσουν τη χώρα δεκαετίες πίσω αναγκάζοντας κράτος και πολίτες να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας ξαναστήνντας την οικονομία από την αρχή.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter