Βιβλία ιστορικά, οικονομικά, κοινωνικά, φιλοσοφικά, παιδικά… αυτός ο μήνας τα έχει όλα και σας προσκαλεί στις μοναδικές εκδηλώσεις του Public!

Βιβλία ιστορικά, οικονομικά, κοινωνικά, φιλοσοφικά, παιδικά… αυτός ο μήνας τα έχει όλα και σας προσκαλεί στις μοναδικές εκδηλώσεις του Public!

#ανυπομονώ για μοναδικές εκδηλώσεις #ανυπομονώ για Public Αυτό το Νοέμβριο στο Public, τα Bιβλία έχουν την τιμητική τους!

Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, προσκαλεί το κοινό και όσους έχουν μια ξεχωριστή αγάπη στο βιβλίο, σε μοναδικές λογοτεχνικές συζητήσεις με αγαπημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς και άτομα που με τη ζωή και το έργο τους αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ανοιχτή Συνάντηση με το inside story

@ 15/11 και ώρα 18.30 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Μία από τις βασικές προτεραιότητες του inside story είναι ο ζωντανός διάλογος με τους αναγνώστες του. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μια σειρά ενεργειών του inside story, οι οποίες ενδυναμώνουν τη σχέση του με το αναγνωστικό κοινό. Μπορείτε να συμβάλλετε στο διάλογο αυτό σε μια συνάντηση με την ομάδα του inside story.

Σελάνα Τάκης Θεοδωρόπουλος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 19/11 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου «Σελάνα». Με τον Τάκη Θεοδωρόπουλο θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Φύσσας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

Η Πλατεία Συντάγματος και οι παλιές της ιστορίες Θωμάς Σιταράς (Εκδόσεις Μίνωας)

@ 20/11 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Μια διάλεξη γεμάτη νοσταλγία από τον Θωμά Σιταρά με ταυτόχρονη προβολή σπάνιων εικόνων εποχής, με αφορμή το καινούριο του βιβλίο με τίτλο: Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες καθώς και το, επιμελημένο από τον ίδιο, ημερολόγιο για το 2019 με τίτλο: Η Ελλάδα της νοσταλγίας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, επίσης, ο συγγραφέας και διευθυντής έκδοσης-σύνταξης του περιοδικού ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ, Διονύσης Μουσμούτης, και η ποιήτρια και υπεύθυνη των Λεσχών Ανάγνωσης Δυτικής Αττικής, Νάγια Κωστοπούλου.

Η Φιλοσοφία επιστρέφει 150 χρόνια από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι@ 21/11 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO, ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι. Η θεματική «Η Φιλοσοφία επιστρέφει», αφορά στην ανάγκη επιστροφής της Φιλοσοφίας στον πολιτισμό, την επιστήμη, την παιδεία, τη ζωή: η Φιλοσοφία επιστρέφει για να δώσει “κλειδιά” για ανοιχτή σκέψη, δοκιμή κι εφαρμογή στην πράξη διαχρονικών μεθόδων για μια ουσιαστική ζωή. Για να προτείνει ένα μονοπάτι εξέλιξης σε εκείνους που θέλουν να ερευνήσουν και να βιώσουν την αλήθεια της ζωής, να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο. Για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι, οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης θα εστιαστούν στη συμβολή του Γκάντι στην ανάδειξη της ευθύνης του ατόμου για τη θετική αλλαγή στην κοινωνία και τον κόσμο. Θα μιλήσουν οι Δρ. Κώστας Φρατζικινάκης, Ερευνητής του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» στην Ελλάδα, Δρ. Δημήτρης Βασιλειάδης, Ινδολόγος, Καθηγητής, Συγγραφέας, Πρόεδρος της Ελληνο-Ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού & Ανάπτυξης

Η ψυχολογική πλευρά του χρήματος Γιώργος Πιντέρης (Εκδόσεις Ψυχογιός)

@ 26/11 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ψυχολογικά προβλήματα έχουμε όλοι. Έχεις όμως αναλογιστεί ποτέ, πόσα από αυτά τα «ψυχολογικά» προβλήματα έχουν σχέση με την οικονομική σου κατάσταση; Πόσο η καθημερινή συναισθηματική σου διάθεση επηρεάζεται από την οικονομική σου ρευστότητα, τον χρόνο που ξοδεύεις για τη δουλειά σου, την ενέργεια που ξοδεύεις για να βγάλεις λεφτά, τη σταθερότητα του εισοδήματός σου. Γραμμένο από τον Γιώργο Πιντέρη όπως πάντα με χιούμορ, το βιβλίο αυτό με τα αναλυτικά ερωτηματολόγια σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις ποια είναι η συναισθηματική σχέση σου με το χρήμα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πλούσιος για να έχεις πλούσια ποιότητα ζωής.

Ο Μαγικός Καθρέπτης Μαριαλένα Σπυροπούλου (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 26/11 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαριαλένας Σπυροπούλου «Ο μαγικός καθρέφτης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θανάσης Χατζόπουλος, ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας του επίμετρου, Ντανιέλα Σταματιάδη, εικονογράφος και Αμαλία Γραμματικού, νηπιαγωγός, προϊσταμένη του νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη.

Μια εποχή στο τσιμέντο

Νίκος Ιωαννίδης (Εκδόσεις Τόπος)

@ 27/11 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ. Οι εκδόσεις Τόπος και το βιβλιοπωλείο Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ιωαννίδη «Μια εποχή στο τσιμέντο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν o δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Μάκης Διόγος, η σκηνοθέτης Μαρίνα Δανέζη και ο συγγραφέας, ενώ συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης. Ο Νίκος Ιωαννίδης (γνωστός ως Ισοβίτης) αρθρογραφεί στο blog του isovitis.gr, κείμενα τα οποία αποτέλεσαν την έμπνευση για το πεζογράφημά του «Μια εποχή στο τσιμέντο».

O Νίκος λείπει Νίκος Παπαδογιάννης (Εκδόσεις Key Books)

@ 27/11 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Παπαδογιάννης προσφέρει στον αναγνώστη τη θέση του συνοδοιπόρου στα ταξίδια μιας ζωής μέσα από εβδομήντα τρεις συχνά απίστευτες, άκρως αληθινές, όμως, ιστορίες. Από τα παράθυρα του αεροπλάνου μάς κλείνουν το μάτι ο Γκάλης, ο Διαμαντίδης, ο Τζόρνταν, ο Μάτζικ Τζόνσον. Για το βιβλίο, τον αθλητισμό, τα ταξίδια, τη μουσική και όσα αγαπά ο Νίκος θα συζητήσουν οι Σπύρος Γιαννιώτης – Αργυρός Ολυμπιονίκης κολυμβητής, Ηλίας Νικολακόπουλος – Καθηγητής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μίλτος Πασχαλίδης – Μουσικός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας.

Η σημασία της σωστής διακυβέρνησης

Παναγής Βουρλούμης (Εκδόσεις Ποταμός)@ 28/11 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ο Παναγής Βουρλούμης συζητά με τον δημοσιογράφο Γιάννη Παλαιολόγο για τη “Σημασία της σωστής διακυβέρνησης” και απαντά εάν υπάρχει ελπίδα για το χρεοκοπημένο βασίλειο των μοιρολατρών. Ο Παναγής Βουρλούμης υπηρετώντας σε διοικητικές θέσεις κοντά στα κέντρα των πολιτικών αποφάσεων έζησε από πρώτο χέρι τις αιτίες της διάλυσης της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Χωρίς αυταπάτες ο ίδιος όμως, απέδειξε ότι με την εφαρμογή σωστών κανόνων διακυβέρνησης πολλά διορθώνονται. Βέβαια αυτό προϋποθέτει συγκρούσεις με ισχυρά συμφέροντα και βαθιά ριζωμένες κακές συνήθειες.

Μην πας φωτάκι!

Βασιλική Ρουμελιώτου (Εκδόσεις Πάπυρος)

@ 30/11 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

«Γεια σου! Έλα μαζί μου! Θα σου δώσω πολλές λιχουδιές!»

«Μην πας φωκάκι! Μην πας! Μπορεί να είναι κακός άνθρωπος!»

Το ΜΗΝ ΠΑΣ ΦΩΚΑΚΙ! της Βασιλικής
Ρουμελιώτου, με την υπέροχη εικονογράφηση της Μαρίας Σινάνογλου, είναι ένα
απολαυστικό βιβλίο που, με τρυφερή ματιά, βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν γιατί
δεν πρέπει ποτέ να ακολουθούν τους ξένους. Ταυτόχρονα όμως, είναι κι ένας
οδηγός για γονείς. Το βιβλίο εξηγεί απλά και κατανοητά γιατί δεν πρέπει το παιδί
σου να ακολουθεί κάποιον ξένο. Αποτελεί όμως και ένα βοήθημα για
εκπαιδευτικούς. Μέσα από μια σειρά ενδεικτικών δραστηριοτήτων, τους καθοδηγεί
στο πώς να εστιάσουν σε δύο βασικά σημεία: στο ότι τα παιδιά δεν πρέπει να
ακολουθήσουν σε καμία περίπτωση κάποιον ξένο και στο ότι οι ξέν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter