«Βιβλιομυστήρια»: εγκλήματα στον κόσμο του βιβλίου

«Βιβλιομυστήρια»: εγκλήματα στον κόσμο του βιβλίου

Ο Οτο_x000D_
Πένσλερ θεωρείται γνώστης του είδους της αστυνομικής λογοτεχνίας. 

Το 1975 ίδρυσε τις Εκδόσεις The Mysterious Press με στόχο την έκδοση των καλύτερων βιβλίων του είδους από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του. Τέσσερα χρόνια μετά άνοιξε το βιβλιοπωλείο Mysterious Bookshop στη Νέα Υόρκη, το οποίο εξειδικευόταν στην αστυνομική και τη λογοτεχνία μυστηρίου, την εποχή που το είδος λογιζόταν παραλογοτεχνία. Ολες αυτές τις δεκαετίες ο Πένσλερ έχει επιμεληθεί δεκάδες ανθολογίες μυστηρίου, μία εκ των οποίων η συγκεκριμένη, που κυκλοφορεί σε συνεργασία των Εκδόσεων Public και Αγρα, με θέμα εγκλήματα που σχετίζονται με βιβλιοπώλες και βιβλία.

Η ανθολογία αποτελείται από δέκα διηγήματα που γράφτηκαν την τελευταία δεκαετία. Ξεχωρίζουν τα «Μια αποδεκτή θυσία» του Τζέφρι Ντίβερ, όπου δύο πληρωμένοι δολοφόνοι βρίσκονται σε αποστολή εκτέλεσης ενός βιβλιόφιλου μαφιόζου στο Μεξικό, οι «Αντιλόπες του Τρίτου Ράιχ» του Σ.Τζ. Μποξ όπου το σήμερα συναντιέται με το ναζιστικό παρελθόν και ένα καλά κρυμμένο μυστικό που για δεκαετίες βρίσκεται σε μια βιβλιοθήκη, «Το βιβλίο των φαντασμάτων» του Ρεντ Φάρελ Κόλμαν, το οποίο επίσης αναφέρεται στη ναζιστική Γερμανία, όπου ένα βιβλίο που ανακαλύπτεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης παίζει κομβικό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου. Τα υπόλοιπα διηγήματα υπογράφουν οι Πίτερ Μπλάουνερ, Τόμας Κουκ, Λόρεν Εστελμαν, Γουίλιαμ Λινκ, Λόρα Λίπμαν και Αν Πέρι.

Την εισαγωγή της ανθολογίας υπογράφει ο Ιαν Ράνκιν. Τη μετάφραση των διηγημάτων έχουν κάνει ο Ανδρέας Αποστολίδης και ο Αλέξης Καλοφωλιάς.

INFO

Βιβλιομυστήρια

Εγκλήματα στον κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοπωλείων

Οτο Πένσλερ (ανθολόγηση)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Public / Αγρα

ISBN: 978-618-82117-8-0

ΣΕΛ.: 345

ΤΙΜΗ: €19,80

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter