Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Βιέννη: Φράγματα από μπετόν για να αποφύγουν πιθανή επίθεση σε Χριστουγεννιάτικη αγορά

Προς αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό όχημα, ανάλογης της προχθεσινής στο κέντρο του Βερολίνου και εκείνης στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας, οι αυστριακές αρχές ασφαλείας τοποθέτησαν σήμερα φράγματα-κολώνες από μπετόν στις εισόδους στο προαύλιο των φημισμένων πρώην θερινών ανακτόρων του Σένμπρουν στη Βιέννη

Στο σημείο αυτό διοργανώνεται μία από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αυστριακής Αστυνομίας, Πάτρικ Μάιερχοφερ, η τοποθέτηση των φραγμάτων έγινε έπειτα από συνεννόηση με την Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος, με στόχο να αποτραπούν επιθέσεις με οχήματα, ενώ σε διαρκή επαφή με τις αστυνομικές αρχές βρίσκονται οι διοργανωτές των χριστουγεννιάτικων αγορών της πρωτεύουσας.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση ο αστυνομικός διευθυντής της Βιέννης Γκέρχαρντ Πιούρστλ τόνισε πως, ενόψει ενός συναισθήματος ανασφάλειας που παρατηρείται στον πληθυσμό, υπήρξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και προωθούνται περισσότερα μέτρα γύρω από τις χριστουγεννιάτικες αγορές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα για τις επιπλέον ενέργειες της αστυνομίας στο πλαίσιο της εδώ και χρόνια δράσης της την περίοδο πριν και κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα, έπειτα από συσκέψεις εκπροσώπων της αστυνομίας και του δήμου της Βιέννης, λόγω και των ελάχιστων ημερών που απομένουν, δεν προβλέπεται η τοποθέτηση φραγμάτων από μπετόν στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Πλατεία του Δημαρχείου, καθώς στις εισόδους της υπάρχουν ήδη μεγάλα κοντέινερ απορριμμάτων -διακοσμημένα χριστουγεννιάτικα- που θα απέτρεπαν κάποια επίθεση με βαρύ όχημα.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο οδήγησε ήδη χθες το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών στην απόφαση να θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα συναγερμού μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, τις δυνάμεις ασφαλείας στην Αυστρία, ενώ ταυτόχρονα ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα τόνισε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένους κινδύνους, όπως επίσης δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγεται η επίσκεψη δημόσιων χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, σε "ενισχυμένη ετοιμότητα συναγερμού" τίθενται οι μονάδες επιχειρήσεων της αστυνομίας, η ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα "Κόμπρα" και η αστυνομία του αεροδρομίου, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους διοργανωτές διάφορων εκδηλώσεων να επεξεργαστούν εκ νέου τους σχεδιασμούς ασφαλείας για τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.