«Big brother» από την Bundestag- Κάμερες… παντού στη Γερμανία

«Big brother» από την Bundestag- Κάμερες… παντού στη Γερμανία

Η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου ενέκρινε αργά χθες βράδυ νομοσχέδιο για την ενίσχυση της βιντεοεπιτήρησης σε δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα και στάδια, εν μέσω εκτεταμένων ανησυχιών που έχουν προκληθεί στη Γερμανία έπειτα από πολλές βίαιες επιθέσεις από μαχητές.

Η επιτήρηση είναι ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία, όπου οι μνήμες εκτεταμένων παρακολουθήσεων από τη μυστική αστυνομία Στάζι στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία και από την Γκεστάπο την εποχή των ναζί παραμένουν.

Όμως οι ανησυχίες για την ασφάλεια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2015, μια σειρά βίαιων επιθέσεων σε πολίτες πέρσι το καλοκαίρι και μια ισλαμικής έμπνευσης επίθεση, στην οποία ένας αιτών άσυλο που η αίτησή του είχε απορριφθεί έριξε το φορτηγό το οποίο οδηγούσε σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι περιφερειακές αρχές προστασίας των δεδομένων εξακολουθούν να πρέπει να εξετάζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται από χώρους όπως τα εμπορικά κέντρα να χρησιμοποιούν βιντεοεπιτήρηση, αλλά οι αρχές θα πρέπει στο μέλλον να λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τις ανησυχίες για την ασφάλεια.

Η προστασία της ζωής, της υγείας και της ελευθερίας θα έχουν ιδιαίτερη σημασία στη βιντεοεπιτήρηση όπως σε εμπορικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και σε λεωφορεία και τρένα.

Το νομοσχέδιο στηρίζεται σε ένα πακέτο μέτρων του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και του υπουργού Δικαιοσύνης Χάικο Μάας που ανακοινώθηκε πέρυσι με σκοπό να ενισχυθεί η εσωτερική ασφάλεια.

Η Μπούντεσταγκ συμφώνησε επίσης να επιτρέψει στην ομοσπονδιακή αστυνομία να χρησιμοποιεί αυτόματα συστήματα για την ανάγνωση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων και κάμερες στη στολή των αστυνομικών καθώς και να καταγράφει τηλεφωνικές κλήσεις σε κέντρα ελέγχου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter