Big Brother: Οι χυδαιότητες, η «παγωμάρα» και όλες οι αντιδράσεις

Big Brother: Οι χυδαιότητες, η «παγωμάρα» και όλες οι αντιδράσεις

Το χυδαίο και αποκρουστικό σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο οποίος συμμετείχε στο ριάλιτι Big Brother, προκάλεσε «παγωμάρα» στο σύνολο της κοινωνίας που έσπευσε να καταδικάσει τα όσα βγήκαν on air από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού».

«Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό», δήλωσε σε συζήτηση με άλλους συμμετέχοντες του Big Brother ο Αντώνης Αλεξανδρίδης, προκαλώντας αποτροπιασμό με το προκλητικό σχόλιό του. 

Η δήλωση αυτή αποτέλεσε τη σταγόνα που «ξεχείλισε» το ποτήρι για τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες. Η αποκρουστική ατάκα του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού έκανε το γύρο των social media λίγες ώρες μετά την προβολή της στη ζωντανή 24ωρη ροή από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού».

Σάλος στα social media

Χιλιάδες πολίτες ζητούσαν την ακύρωση του ριάλιτι μέσω του hashtag #cancelbigbrother. Για αρκετές ώρες, το Twitter «βομβαρδιζόταν» από αναφορές και σχόλια για την εν λόγω παραγωγή, με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να ζητά απαντήσεις από τον σταθμό και το ΕΣΡ αλλά και διακοπή της προβολής του πρότζεκτ.

Μάλιστα, αρκετοί χρήστες του Twitter έσπευσαν να κάνουν αναρτήσεις και σε άλλες γλώσσες, όπως αγγλικά και γαλλικά, ώστε να κοινοποιηθεί παντού το μήνυμα #cancelbigbrother και να μάθουν, όσο το δυνατόν περισσότεροι, τι συνέβη στο ελληνικό Big Brother.

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Ο «θόρυβος» από τη χυδαία συζήτηση έφτασε μέχρι τα πέριξ του πολιτικού κόσμου. «Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός», τόνισε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Η αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού είναι αδιανόητη για την κοινωνία μας. Τεράστια η ευθύνη του καναλιού που μετέδωσε τον κανιβαλισμό…», σημείωσε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αποτελεί υπόθεση όλων μας η απομόνωση και αντιμετώπιση αυτών των αντιλήψεων», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σφοδρές αντιδράσεις σημειώθηκαν τόσο από το ΜέΡΑ 25, που σημείωσε ότι: «Το damage control του καναλιού έγινε με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση και αφού άρχισαν να αποχωρούν χορηγοί, δηλαδή όταν πόνεσαν τα έσοδα, για τα οποία ο σταθμός επένδυσε σε αυτό το είδος προγράμματος.»όσο και από την ΚΝΕ που ζήτησε «να σταματήσει να προβάλλεται το τηλεσκουπίδι».

«Ως πολιτικός και ως γυναίκα όχι μόνο είμαι απέναντι σε αυτές τις αντιλήψεις, αλλά θα τις αντιπαλεψω με όλες μου τις δυνάμεις και καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής να κάνουν το ίδιο», ανέφερε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την εμετική αναφορά που ακούστηκε στο Big Brother.

Στον αντίποδα, η ΝΔ τοποθετήθηκε μέσω πηγών, αναλαμβάνοντας… πυροσβεστικό ρόλοκαθώς  μάλλον έφτανε ο… σάλος και η κατακραυγή, ώστε να θεωρηθεί λήξαν το περιστατικό.

Αποχώρησαν χορηγοί

Κι ενώ ο κόσμος «έβραζε» απαιτώντας να υπάρξει αντίδραση τόσο από το κανάλι, όσο από τον ΕΣΡ, οι πρώτες κινήσεις έγιναν από ορισμένες εταιρείες που δήλωσαν την αποχώρησή τους από το χορηγικό γκρουπ που στηρίζει το πρότζεκτ του Big Brother, προτάσσοντας στις ανακοινώσεις τους τον σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και τις καταδικαστέες δηλώσεις του Αλεξανδρίδη.

Εκτός Big Brother ο Αλεξανδρίδης

Κρίνοντας ότι το θέμα είχε λάβει (εύλογα και απολύτως ορθά) διαστάσεις, αφήνοντας ωστόσο να περάσουν αρκετές ώρες, η παραγωγή του Big Brother κάλεσε τον Αλεξανδρίδη, ανακοινώνοντας του ότι αποχωρεί από το παιχνίδι λόγω του σχολίου «περί βιασμού».

Τι απάντησαν ΕΣΡ και ΣΚΑΪ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σημείωσε ότι για το ζήτημα έχει οριστεί εισηγητής και έχει σχηματιστεί φάκελος, ωστόσο (όπως σημειώνεται) η Αρχή έχει «δικαίωμα να σιωπά», διότι: «Ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί».

Από την πλευρά του, ο ΣΚΑΪ τοποθετήθηκε επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας. Σε ανακοίνωσή του, το φαληρικό κανάλι τόνισε ότι η μετάδοση του σχολίου αποτελεί «ανθρώπινο λάθος εργαζομένου και σφάλμα δίχως πρόθεση», με τον ΣΚΑΪ να υπογραμμίζει ότι «δεν υιοθετεί, ούτε ασπάζεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων». Το κανάλι ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει προσωρινά τη διαδικτυακή προβολή του Big Brother. 

Διαβάστε επίσης:

Οργή για τις χυδαιότητες στο Big Brother του Σκάι: Παίκτης προαναγγέλλει βιασμούς

Τέλος από το Big Brother ο παίκτης που προκάλεσε οργή με τις χυδαιότητες για βιασμούς – Αποχωρούν και οι χορηγοί

Αποχώρησε από τον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Πετρόπουλος διαμαρτυρόμενος για το Big Brother (Video)

Οργή Πολάκη: Κλείστε το bigbrother του βοθροκαναλου!

Ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Big Brother

#Cancel_Big_Brother: Άρον άρον «κουκούλωμα» από τη ΝΔ για την αθλιότητα περί βιασμού

Γεωργούλης: Τραγικό και παράνομο – Ούτε για αστείο δεν πρέπει να λέγονται τέτοια πράγματα

ΜέΡΑ25: Ο ΣΚΑΪ με το «Big Brother» εφηύρε την τηλεοπτική «off shore»

Ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το Big Brother: Διακόπτουμε προσωρινά τη διαδικτυακή προβολή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter