Βίκυ Σταμάτη: «Καρφώνει» Σημίτη, Παπανδρέου και Ζήγρα

Βίκυ Σταμάτη: «Καρφώνει» Σημίτη, Παπανδρέου και Ζήγρα

Στους πρώην πρωθυπουργούς, Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, στον εξάδελφο και συγκατηγορούμενο του συζύγου της, Νίκο Ζήγρα τον οποίο αποκαλούσε «εφιάλτη» αλλά και σε χρήματα προερχόμενα από τον Γιάσερ Αραφάτ, αναφέρθηκε στην απολογία της η Βίκυ Σταμάτη.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, όπως και ο πρώην υπουργός για το σκάνδαλο με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα , επανέλαβε ,κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας της, όσα είχε πει και πρωτόδικα .

Όπως υποστήριξε, ο σύζυγός της, της είχε αποκαλύψει ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, έδωσε το «δακτυλίδι» στον Γιώργο Παπανδρέου με την προϋπόθεση πως ο τελευταίος θα εξοντώσει τον ίδιο.

«Δεν θα άντεχε ο Παπανδρέου πολύ, πίστευε πως ο φόβος του ήταν ο Τσοχατζόπουλος», είπε χαρακτηριστικά η Βίκυ Σταμάτη.

Η κατηγορουμένη αναφέρθηκε μάλιστα και στο περιεχόμενο της καταγγελίας της στην Εισαγγελία Διαφθοράς η οποία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορούν τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Ο άνδρας μου είπε ότι ο Σημίτης είναι ‘νονός’. Ο Παπανδρέου έχει σκοπό να μας εξοντώσει. Δέχθηκε χρήματα από ξένο ηγέτη του αραβικού κόσμου (σ.σ. μετά από πίεση ανέφερε στη συνέχεια το όνομα του Αραφάτ) τα οποία ζήτησε να σταλούν στον Τσοχατζόπουλο. Ο πρέσβης της χώρας επισκέφθηκε τον Τσοχατζόπουλο, του είπε “υπάρχει αυτό το ποσό για σένα” και ο άνδρας μου απάντησε πως δεν το γνωρίζει. Του είπε υπάρχει ένα τεράστιο ποσό που αφορά τον Παπανδρέου. Ο πρέσβης είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ και ο άνδρας μου του είπε να επισκεφθεί αυτόν.

Ο Παπανδρέου που δεν είναι χαζός, φρόντιζε να αλλάξει και νόμισμα στα χρήματα».

Βέβαια , μετά από επίμονες ερωτήσεις της προέδρου του Δικαστηρίου η Βίκυ Σταμάτη ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως δεν γνωρίζει «Αν έγινε παραλαβή των χρημάτων. Αυτό που ξέρω είναι ότι ανευρέθησαν στη λίστα Λαγκάρντ, ψάχνουν να βρουν τη μαμά τους (Παπανδρέου) δεν ξέρουν αν είναι».

Ακόμα στην απολογία της εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νίκου Ζήγρα, τον οποίο αποκαλούσε «ο εφιάλτης». «

“Κάποιοι άνθρωποι φέρθηκαν εγκληματικά απέναντι στον Τσοχατζόπουλο και την οικογένεια του. Αναφέρομαι στον εφιάλτη που λέγεται Ζήγρας, ο οποίος είχε ένα μεγάλο κόμπλεξ γιατί ήθελε να είναι ο Άκης στη θέση του Άκη”.

«Σήμερα – συνέχισε -ο Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στην εντατική χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη. Ο Ζήγρας βρέθηκε στη Γερμανία σε μια κλινική που δεν μπορείτε να περάσετε ούτε απ έξω κυρία Πρόεδρε η οποία στοίχιζε 50 εκατομμύρια που τα πλήρωσε ο Τσοχατζοπουλος και ο Ζήγρας τα εισέπραξε μετά από το ΙΚΑ».

Για την …ταμπακέρα, δηλαδή για τον λογαριασμό που κατηγορείται ότι διατηρούσε στη UBS , ανέφερε πως αφορούσε σε ασφαλιστικό συμβόλαιο.

«Ο άνδρας μου έκανε τη διαδικασία και σε μένα ερχόντουσαν 40.000 ελβετικά φράγκα. Αυτά τα χρήματα χρόνια δεν τα έχω χρησιμοποιήσει παρότι θα μπορούσα».

«Είτε τους αρέσει είτε όχι εγώ δεν έχω καμία σχέση με το θέμα (τις κατηγορίες).Φέρθηκα πολύ γενναία και αναφέρθηκα σε γεγονότα που έχουν σχέση με ηγετική μορφή του αραβικού κόσμου και έναν πρώην πρωθυπουργό» πρόσθεσε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, καταλήγοντας : «Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή, η φωνή και η διαθήκη του άνδρα μου, υπάρχουν πράγματα που τα έχει γράψει και θα δοθούν εκεί που πρέπει».

Η Βίκυ Σταμάτη που είπε στο δικαστήριο ότι για να καταφέρει να απολογηθεί πήρε φαρμακευτική αγωγή , επιτέθηκε και κατά της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι εκείνη τους κατέστρεψε:

«Η Μολντενχάουερ μου είχε πει στο τηλέφωνο θα σας καταστρέψω και το κατάφερε .

Πρόεδρος: Εκείνη σας κατέστρεψε;

Κατηγορούμενη: Ως ένα βαθμό ναι, γιατί είχε πολύ καλές σχέσεις με την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Τέλος η Βίκυ Σταμάτη, που κι αυτή τη φορά τα έβαλε με όλους κι όλα αποποιούμενη κάθε ευθύνη , πιστή στη γραμμή Άκη περί πολιτικής σκευωρίας, έβαλε και κατά του Γιάννη Σμπώκου καθώς όπως ανέφερε πρόσωπο που είχε σχέση με το περιβάλλον του άνδρα της, της είπε ότι πρέπει να τον «απομακρύνει γιατί χωρίς να το γνωρίζει είναι η ‘’τσάντα’’ του. Αυτό μου το είπε και δημοσιογράφος πρώτης γραμμής που μου επισκέφθηκε σπίτι μου, το 2000. Εν αγνοία του Άκη έβαζαν ετικέτες στον εαυτό τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter