Bild: Άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη στον εκβιασμό της γερμανικής TUI

Bild: Άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη στον εκβιασμό της γερμανικής TUI

Δημοσίευμα της Bild ανέδειξε την… άτακτη υποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την οδηγία για καραντίνα 36 ωρών σε τυχαία επιλεγμένους επισκέπτες στα ελληνικά αεροδρόμια, έπειτα από ευθείες απειλές μεγάλης τουριστικής εταιρείας της Γερμανίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε «στα σχοινιά», έπειτα από τις απειλές της TUI Group και αναγκάστηκε να υποχωρήσει άνευ όρων, προκειμένου να μην χαθεί ένας μεγάλος όγκος τουριστών από τη Γερμανία, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η «Bild».

Η διαδικτυακή έκδοση της Bild επισημαίνει σε ρεπορτάζ της (με τίτλο «H TUI απείλησε να ακυρώσει τα ταξίδια στην Ελλάδα») ότι η εν λόγω εταιρεία, (η οποία αποτελεί έναν από τους «κυρίαρχους παίκτες» στην τουριστική αγορά), απείλησε με άμεση ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ταξιδιών προς τη χώρα μας, λόγω του σχεδίου της κυβέρνησης για την υποβολή τυχαία επιλεγμένων επισκεπτών σε τεστ κορονοϊού στα αεροδρόμια και την παραμονή τους σε καραντίνα επί 36 ώρες, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

«Πώς όμως να περάσουν οι τουρίστες 36 ώρες σε καραντίνα; Τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους προκειμένου οι πελάτες να μην έχουν επαφή με άλλους. Θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι (σσ. οι πελάτες) για τη διατροφή τους και δεν θα επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Το μήνυμα της TUI προς την ελληνική κυβέρνηση και δη τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη (με τον οποίον βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή ο μάνατζερ της εταιρείας τη Δευτέρα, σύμφωνα πάντα με τη Bild) ήταν σαφές: «Δεν θα στείλουμε πελάτες στην Ελλάδα με αυτόν τον κανονισμό».

Οι απειλές από τη Γερμανία φέρεται να θορύβησαν τον υπουργό που έσπευσε να ειδοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εν τέλει υποχώρησε και ως εκ τούτου, ο κανονισμός της καραντίνας των 36 ωρών αποσύρθηκε, ικανοποιώντας το αίτημα της TUI.

«Ο υπουργός τηλεφώνησε εσπευσμένα με τον πρωθυπουργό. Αυτός εν τέλει υπαναχώρησε. Ο κανονισμός που αφορά την καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή και οι διακοπές στην Ελλάδα σώθηκαν», σημειώνει η Bild.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Deutsche Welle, που αναδημοσίευσε το άρθρο της Bild, ήρθε σε επικοινωνία με εκπρόσωπο του ομίλου TUI, ο οποίος, (σύμφωνα με τη DW) «επιβεβεβαιώνει στη DW ότι ο όμιλος μετέφερε στην ελληνική. κυβέρνηση την αγωνία και δυσαρέσκεια των πελατών της για την αρχικώς προβλεπόμενη καραντίνα των 36 ωρών για όσους περιμένουν αποτελέσματα δειγματοληπτικών τεστ. Οι ίδιοι οι πελάτες ήταν αυτοί που απειλούσαν με ακύρωση».

Όπως επισημαίνει η διαδικτυακή έκδοση της Bild, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα είναι πως πριν από την άφιξή τους πρέπει να συμπληρώσουν, είτε μέσω εντύπου είτε ηλεκτρονικά, μία φόρμα. «Δειγματοληπτικά τεστ θα διεξάγονται μεν στα αεροδρόμια, ωστόσο οι ταξιδιώτες μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα».

Το ζήτημα της συμπλήρωσης φόρμας και της δήλωσης των Γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα απασχόλησε και άλλα ΜΜΕ της χώρας, 

πηγή: bild.de, dw.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter