Βινς Χάντερ: Δεν μας αρέσει να χάνουμε… να υπερασπιστούμε το σπίτι μας!

Βινς Χάντερ: Δεν μας αρέσει να χάνουμε… να υπερασπιστούμε το σπίτι μας!

Η ΑΕΚ συνεχίζει στο Basketball Champions League και ελπίζει να υπερασπιστεί τον τίτλο της κυρίως λόγω της τρομερής σεζόν που πραγματοποιεί ο Βινς Χάντερ.

Μέχρι στιγμής είναι το φαβορί για τον τίτλο του MVP ο 24άχρονος Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ. Ήταν καθοριστικός στη Regular Season και συνέχισε με 31 πόντους στα δύο παιχνίδια της φάσης των “16” εναντίον του ΠΑΟΚ. Η “βασίλισσα” παραλίγο να ολοκληρώσει αήττητη τη σειρά αγώνων με τους Θεσσαλονικιούς. Ηττήθηκε με διαφορά ενός πόντου στην Αθήνα, αλλά η εκτός έδρας νίκη με διαφορά εννέα πόντων την οδήγησε στην προημιτελική φάση.

Μιλώντας στο Eurohoops, ο Χάντερ εξήγησε πώς αντιμετωπίστηκαν τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ λέγοντας: “Θέλαμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Στο μυαλό μας ήταν οι δύο νίκες. Αυτή η νοοτροπία μας βοήθησε. Δεν παίζαμε για το σύνολο των πόντων, αλλά για δύο νίκες. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς για τη νίκη αντί για το σύνολο των πόντων. Το ματς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με το νικητήριο λέι-απ, αλλά σίγουρα παίζαμε για τη νίκη”.

Ακολουθεί η Μπάμπεργκ, την οποία η ΑΕΚ αντιμετώπισε στην κανονική περίοδο. Ο άλλοτε παίκτης του UTEP σκόραρε μόλις εννέα πόντους στην εντός έδρας νίκη εναντίον των Γερμανών, ενώ είχε 14 στην εκτός έδρας ήττα που ακολούθησε στον δεύτερο γύρο. Το αρνητικό αποτέλεσμα στην Brose Arena δεν εμπόδισε την Ένωση να τερματίσει πρώτη στον τρίτο όμιλο με απολογισμό 12-2.

Ο Χάντερ ανέτρεξε στα δύο πρόσφατα παιχνίδια με την περσινή ομάδα του Λούκα Μπάνκι και υποστήριξε: “Θα είναι δύο δύσκολα ματς, όπως αυτά με τον ΠΑΟΚ. Τους αντιμετωπίσαμε στη φάση των ομίλων. Κερδίσαμε στην έδρα μας και χάσαμε στη δική τους. Είναι φορμαρισμένοι το τελευταίο καιρό. Σίγουρα πρέπει να προετοιμαστούμε για μία ακόμη σκληρή μάχη”.

Η πρώτη θέση στον όμιλο επέτρεψε στην ΑΕΚ να έχει το πλεονέκτημα έδρας στον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο θα ισχύσει κόντρα στον γερμανικό σύλλογο. Πλέον ελπίζει να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα αντίστοιχη του δεύτερου αγώνα με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου όταν η Μπάμπεργκ επιστρέψει στο ΟΑΚΑ. “Σίγουρα οι φίλοι της ΑΕΚ ήταν τρομεροί απόψε (σ.σ. Τετάρτη 13/3)” ανέφερε ο Χάντερ.

Σε ερώτηση για το πόσο μπορούν να βοηθήσουν οι φίλοι της “βασίλισσας” στον επαναληπτικό με την Μπάμπεργκ απάντησε: “Θα είναι δύσκολο να μας κερδίσουν στο σπίτι μας. Ήταν δύσκολο για τους αντιπάλους μας όλη τη σεζόν. Δεν χάσαμε τόσες φορές, γνωρίσαμε μόλις μία εντός έδρας ήττα στο Basketball Champions League. Θέλουμε να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Δεν μας αρέσει να χάνουμε”.

Ο Αμερικανός ψηλός έχει 18,3 πόντους και 8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι στο φετινό Basketball Champions League με μέσο όρο 18,4 πόντων στους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ. Έχει επίσης 12,9 πόντους, 5,8 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ στην Basket League.

Πηγή: eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter