Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη του τραυματισμού του αστυνομικού κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη από τα πολιτικά κόμματα.

Το περιστατικό, όπως φαίνεται και σε βίντεο, συνέβη κατά την έφοδο της ομάδας ΔΕΛΤΑ στο πλήθος με έναν από τους διαδηλωτές να καταφέρνει, χτυπώντας τον αστυνομικό, να τον ρίξει από τη μηχανή και στη συνέχεια να του επιτίθενται και άλλοι από τους συγκεντρωμένους. 

Ο Ο 27χρονος ειδικός φρουρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Ο ίδιος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν λέγοντας σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open πως «την ώρα που είμαι πάνω στο μηχανάκι, καταλαβαίνω κάποιος να μου επιτίθεται και να με ρίχνει κάτω από το μηχανάκι. Έπρεπε να σκεφτώ αν έχω ασφαλίσει το κράνος. Έψαχναν να βρουν τρόπο να βγάλουν το κράνος». «…Ανεβοκατέβαζαν ξύλα και σιδερόβεργες στο κεφάλι μου. Με κλωτσούσαν και έβριζαν. Φορούσα το κράνος και ευτυχώς το είχα ασφαλίσει. Ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Και όταν τα κατάφεραν χτυπούσαν στο κεφάλι μου…»

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας

Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας.

Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει ότι «επικοινώνησα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για να ενημερωθούμε για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση στην πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη.

Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επαναλαμβάνουμε ότι: Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία δικαιώνει μόνο τη βία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter