Βίντεο – ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός καθοδηγεί βάρκα με μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός καθοδηγεί βάρκα με μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες στο ανατολικό Αιγαίο.

Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τα δύο βίντεο και τις δύο φωτογραφίες που αποδέσμευσε σήμερα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείο του Λιμενικού, και τα δύο βίντεο, όπως και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, προέρχονται από το ίδιο συμβάν το οποίο εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Διαβάστε επίσης: Επιμένει ο Ερντογάν: Δεν θα κλείσουμε τα σύνορα με την ΕΕ για τους πρόσφυγες

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς όπως φαίνεται και στα βίντεο, αλλά και στις φωτογραφίες, συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Διαβάστε επίσης: Νέα ένταση στον Έβρο – Επεισόδια με χημικά και δακρυγόνα στις Καστανιές (Video – Photos)

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ανατροπή βάρκας με πρόσφυγες – Ένα νεκρό παιδί

Υπενθυμίζεται ότι ένα νεκρό παιδί είναι ο τραγικός απολογισμός της προσπάθειας μιας ακόμη βάρκας με μετανάστες να περάσει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, στις 8.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 πρόσφυγες και μετανάστες συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή. Ωστόσο, η λέμβος ανετράπη και το Λιμενικό προχώρησε σε επιχείρηση διάσωσης.

Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο, το ένα κατέληξε.

Στη Λέσβο από τα χαράματα ως και τις 10 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter