Βίντεο των Χούτι αποκαλύπτει πανωλεθρία του κυβερνητικού στρατού της Υεμένης

Βίντεο των Χούτι αποκαλύπτει πανωλεθρία του κυβερνητικού στρατού της Υεμένης

Περίπου 200 μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην Υεμένη σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1000 αιχμαλωτίστηκαν σε μια επιδρομή των ανταρτών τον Αύγουστο, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματικό του στρατού της Υεμένης, που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των ανταρτών Χούτι.

Ο αξιωματικός, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περίπου 200 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτήν την επιδρομή στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.

Ο αριθμός των κρατουμένων, εντούτοις, είναι «μικρότερος» από εκείνον που υποστηρίζουν οι Χούτι, συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφέροντας πως «ο αριθμός τους πλησιάζει τους 1300 στρατιώτες», εκ των οποίων οι 280 είναι τραυματίες.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, τα υεμενιτικά στρατεύματα ήταν περικυκλωμένα «για τέσσερις ημέρες» από τους Χούτι στην επαρχία Σααντά, ένα προπύργιο των ανταρτών.

Στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης που ελέγχουν οι αντάρτες, ο εκπρόσωπος τύπου των Χούτι Γιαχία Σάρια επιβεβαίωσε σε μια συνέντευξή τύπου νωρίτερα σήμερα ότι «περισσότεροι από 200 μαχητές (των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν ή να παραδοθούν».

«Περισσότεροι από 2000 μαχητές αιχμαλωτίστηκαν» συμπλήρωσε ο ίδιος, σημειώνοντας πως οι περισσότεροι εξ αυτών είναι από την Υεμένη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες, που όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου των Χούτι, προέρχονταν από την επιδρομή, με κατασχεθέντα όπλα, μια επίθεση εναντίον θωρακισμένων οχημάτων, άνδρες να περπατούν με τα χέρια ψηλά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter