Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Βίτσας: Απαντάμε νηφάλια και αποφασιστικά στην Τουρκία

«Δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς δημοκρατία», διαμηνύει, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Μετά δε, τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν δύο δρόμοι αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής: ο πρώτος με τείχη και αυταρχισμό, ο δεύτερος με ανθρωπισμό, ασφάλεια και δημοκρατία.

Στο κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης ο υπουργός επιχειρηματολογεί ότι έχουν γίνει τα πάντα από την κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, άρα θα πρέπει να σταματήσουν οι τακτικές από την άλλη πλευρά, ζητά εξάλλου. Πεποίθησή του ότι «η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει πολύ εύκολα», αναγνωρίζει ωστόσο ότι «δεν είναι στο χέρι μας να την κλείσουμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στέλνει όμως, μέσω του ΑΠΕ -ΜΠΕ, και ένα μήνυμα στην Άγκυρα: Ότι η επιθετική ρητορική αλλά και οι παραβιάσεις από τη γείτονα, αντιμετωπίζονται με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, Και, επιπλέον, τα ελληνικά κεκτημένα δεν παραχωρήθηκαν, έχουν κερδηθεί με αγώνες -και μετά ήρθαν οι Συνθήκες και τα επισημοποίησαν, ως εκ τούτου «δεν τα βάζουμε σε κανένα τραπέζι συζήτησης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.