Βίτσας: Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά- Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα (video)

Βίτσας: Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά- Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα (video)

«Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά» διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας για την απαίτηση εκ μέρους του ΔΝΤ να ληφθούν συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2018.

«Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, και είναι καθαρό ότι για μένα δεν μπορούν να θεσμοθετηθούν τώρα. Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. O Πολ Tόμσεν δεν ‘‘έπεσε μέσα’’ σε καμία εκτίμηση» τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να ζητούν νέα μέτρα κάθε φορά που γίνεται αξιολόγηση».

«Παλεύουμε πολύ ενεργητικά για να κλείσει η αξιολόγηση το Φεβρουάριο» διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο πακέτο παροχών: «Εμείς έχουμε ενεργοποιήσει το ‘’δότη’’, όχι τον κόφτη, και μπορεί να τον επανενεργοποιήσουμε. Η σκέψη μου είναι ότι ένα τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος να επιστραφεί στους πολίτες» ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει προτείνει 1% του πρωτογενούς να πηγαίνει στους πολίτες.

Όσον αφορά τη δήλωσή του για 2.500 προσληφθέντες που δεν εμφανίστηκαν στα κέντρα φιλοξενίας, η οποία προκάλεσε θόρυβο, διευκρίνισε ότι οι 2.500 προσλήψεις έγιναν μέσω του ΟΑΕΔ και όχι από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κινούμενη άμμο» με ανάγκες που αλλάζουν διαρκώς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα hot spots δεν έχουν πλέον τις ίδιες ανάγκες σε προσωπικό όπως είχαν όταν έγιναν οι προσλήψεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter