Βίτσας: Δεν θα κάνουμε το χατίρι σε όσους ονειρεύονται εικόνες του 2015 στα νησιά

Βίτσας: Δεν θα κάνουμε το χατίρι σε όσους ονειρεύονται εικόνες του 2015 στα νησιά

«Για άλλη μια φορά, η γνωστή πλέον ομάδα του “ Φιλελεύθερου” έριξε μια φτυαριά λάσπης και “ όπου κάτσει” και “ όποιον πιάσει”», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ασφυξία με εντολή Βίτσα».

Στη συνέχεια ο κ. Βίτσας σημειώνει: «Συγκεκριμένα, δημοσιεύει μια ατυχή εντολή του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προς τους διοικητές των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης να “ αποσυμφορήσουν” τα ΚΥΤ (και όχι τα νησιά), διατηρώντας εντός του ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) τον αριθμό πολιτών τρίτων χωρών που προβλέπει η δυναμικότητά τους». Και προσθέτει: «Την εντολή αυτή ακύρωσα αμέσως για λόγους που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αντιλαμβάνεται. Η υλοποίηση αυτής της εντολής θα άφηνε πλέον των 10.000 ανθρώπων στη μοίρα τους, μακριά από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ακόμη χειρότερα θα τους διέχεε στις γύρω πόλεις και χωριά (εν προκειμένω για τη Μόρια, κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης, στη Μόρια, στα Πάμφυλα κλπ)».

«Επιμένω πως το ζήτημα παραμένει η ταχύτητα των διαδικασιών και η αποσυμφόρηση των νησιών. Σε όποιους επιθυμούν ή φαντασιώνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους εικόνες του 2015 στα νησιά ή εικόνες Αγίου Παντελεήμονα, καταυλισμούς στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην πλατεία Βικτωρίας, άτυπους καταυλισμούς στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και άλλες πόλεις, όπως κατά την προ του 2015 περίοδο, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να μην τους κάνουμε το χατίρι», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter